خروج از کشور، عوارض دارد یا جریمه؟!

اخذ عوارض خروج از کشور درسال ۱۳۶۴ و درگیر بودن ایران در جنگ با عراق و به بهانه کمک به منابع درآمدی دولت برای حمایت از مردم در آن سال ها وضع شد.

خروج از کشور، عوارض دارد یا جریمه؟!

 


اخذ عوارض خروج از کشور درسال 1364 و درگیر بودن ایران در جنگ با عراق و به بهانه کمک به منابع درآمدی دولت برای حمایت از مردم در آن سال ها وضع شد.
این روند در سال 1396 با افزایش سه برابری عوارض خروج بحث برانگیز شد و در آن زمان دولت اعلام کرد که «مسافران خارجی با این عوارض از گردشگری کشورشان حمایت می کنند و دارندگی و برازندگی!». قرار بر این بود که این مبلغ اخذ شده صرف زیرساخت های گردشگری شود اما براساس اعلام سازمان گردشگری در آن زمان کمتر از یک سوم مبلغ اخذ شده به این سازمان پرداخت شد و الباقی مشخص نیست که در چه بخشی صرف شده است.
در سال ۱۴۰۰ مبلغ عوارض خروج از کشور برای سفر اول ۴۰۰ هزار تومان و برای خروج دوم از کشور ۶۰۰ هزار تومان و برای سفر سوم به بعد ۸۰۰ هزار تومان مصوب شد.اما بنابر برخی اخبار دولت در لایحه بودجه 1401 ، احتمالا هزار و پانصد میلیارد تومان درآمد از محل عوارض خروج از کشور پیش‌بینی کرده است.
 در حالی که این مبلغ در بودجه سال جاری کمتر از این مقدار بوده است. درصورت صحت این رقم یعنی عوارض خروج هر فرد به میزان زیادی افزایش خواهد یافت!. البته برخی منابع دولتی این مبلغ را به طور ضمنی تکذیب
کرده اند و گفته اند براساس مکانیسمی جدید متناسب با بلیط مسافری و مقصد اخذ خواهد شد!
 اگر مراد گرفتن عوارض خروج است باید مبلغی معقول معین شود،چرا که امروز دیگر جنگی درکار نیست،اما رویه ای ناصواب به وجود آمده که مسئولان چشم به جیب مردم داشته باشند. چرا که این رقم های جدید و تساعدی بیشتر به جریمه شبیه است تا عوارض!