تأثیر آلودگی هوا بر ریه‌ها

یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی:

یک فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی گفت: میزان تأثیر آلودگی هوا بر ریه‌ها به نوع و مواد آلاینده‌های موجود در هوا، غلظت آلاینده‌ها و میزان ورود آلاینده‌ها به ریه‌ها بستگی دارد.


یک فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی گفت: میزان تأثیر آلودگی هوا بر ریه‌ها به نوع و مواد آلاینده‌های موجود در هوا، غلظت آلاینده‌ها و میزان ورود آلاینده‌ها به ریه‌ها بستگی دارد.
علی امیری، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: افرادی که در محیط هایی کار می‌کنند که سطح آلودگی آن بالاست، مانند کار در جاده‌های پر رفت و آمد، ممکن است علائمی از قبیل گرفتگی مجاری تنفسی و یا سرفه را تجربه کنند، اما افرادی که به مشکلات مبتلا هستند، بالا بودن سطح آلاینده‌های هوا می‌تواند باعث بروز علائم شدیدتری مانند حملات آسم و یا بیماری مزمن انسداد ریه شود و ممکن است افراد مبتلا به آسم، زمانی که غلظت آلاینده‌ها بالا باشد، مجبور شوند از اسپری استفاده کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا آلودگی هوا می‌تواند منجر به بروز مشکلات ریوی شود؟ عنوان کرد: تحقیقات نشان می‌دهند تماس طولانی مدت با آلودگی هوا می‌تواند باعث بروز مشکلات ریوی شود، شواهدی دال بر این موضوع وجود دارد که آلودگی هوا می‌تواند زمینه ساز سرطان ریه شود و این امکان نیز وجود دارد که بودن در معرض آلودگی برای مدت زمان طولانی، با ابتلا به آسم در ارتباط است.
امیری تأکید کرد: تحقیقات هم چنین نشان می‌دهند، اگر کودکان برای مدت زمانی طولانی در هوای آلوده قرار بگیرند، روند رشد ریه‌هایشان تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
این فوق تخصص بیماری‌های عفونی، با اشاره به این‌که افراد واکنش‌های مختلفی را نسبت به آلودگی نشان می‌دهند و برخی بیشتر تحت تأثیر آلودگی قرار می‌گیرند، عنوان کرد: آلودگی هوا برای افرادی که از مشکلات ریوی رنج می‌برند، عوارض بیشتری را به همراه دارد، مانند آسم و یا بیماری مزمن انسداد ریه،  افراد مسن، کودکان و نوزادان با استنشاق هوای آلوده، بیشتر در معرض علائم خواهند بود.
وی ادامه داد: افراد سالمی که در محیط بیرون کار می‌کنند نیز در معرض علائم و عوارض ناشی از آلودگی هوا خواهند بود، به خصوص زمانی که سطح آلاینده ها بالا باشد. این افراد ممکن است دچار تنگی نفس و یا سرفه شوند.
امیری با اشاره به این‌که در روزهای آلوده، بهترین کار این است که از رفتن به مکان‌های شلوغ و خیابان تا حد امکان خودداری شود، این امر برای کودکان و افراد مبتلا به مشکلات ریوی بسیار مهم است، افزود: زمانی که میزان آلودگی کم است، نباید نگرانی در خصوص بیرون رفتن از منزل داشته باشیم، کودکان می‌توانند مدرسه بروند و یا بازی کنند اما در همین روزها، به خصوص به افراد مبتلا به بیماری‌های ریوی، توصیه می‌شود از بودن‌های طولانی مدت در محیط هایی که میزان آلودگی بیشتر است خودداری شود.
این فوق تخصص بیماری‌های عفونی عنوان کرد: با افزایش آلودگی هوا، افراد مبتلا به مشکلات ریوی بیشتر در معرض بیماری و دنبال کردن اقدامات درمانی خواهند بود، زمانی که آلودگی هوا شدید است، رعایت مواردی ضروری است، مانند این‌که محدود کردن و یا خودداری از انجام فعالیت‌هایی مانند ورزش، در کل ورزش کرن برای افراد مبتلا به مشکلات ریوی می‌تواند مفید باشد، اما توصیه می‌شود، ورزش در این روزها در منزل و یا باشگاه انجام شود.