نقش انسان در ناپدیدی ۶۰ درصد از موجودات جهان

۵ روش‌ برتر برای محفاظت از تنوع زیستی؛

تنوع زیستی به تمام گونه‌ها و موجودات روی زمین یا در یک اکوسیستم خاص اطلاق می‌شود و طبق نتایج محققان، انسان در ناپدیدی ۶۰ درصد از موجودات جهان نقش داشته است.


قسمت اول
تنوع زیستی به تمام گونه‌ها و موجودات روی زمین یا در یک اکوسیستم خاص اطلاق می‌شود و طبق نتایج محققان، انسان در ناپدیدی ۶۰ درصد از موجودات جهان نقش داشته است.
به گزارش آنا، تنوع زیستی به تمام گونه‌ها و موجودات روی زمین یا در یک اکوسیستم خاص اطلاق می‌شود که به تنوع موجودات زنده، تنوع زیستی گونه‌ها و اشکال مختلف حیات اشاره دارد. تنوع زیستی در واقع نشان‌دهنده پویایی تکامل موجودات در اکوسیستم است و همچنین سه سطح از تنوع زیستی از جمله تنوع ژنتیکی، تنوع گونه‌ای و تنوع اکوسیستم روی زمین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. فعالیت‌های انسانی تأثیرات منفی بر تنوع زیستی دارد و پیامدهای مخربی می‌تواند برای محیط زیست به همراه داشته باشد. در این خصوص گزارشی تهیه کردیم تا به تأثیرات فعالیت‌های انسانی بر تنوع زیستی و راه‌های محافظت از آن اشاره کنیم.
تنوع ژنتیکی درباره تنوع ژن‌های موجود در دنیای زنده است و در گونه‌های مختلف موجودات ژن‌های مختلف و بیان‌های متفاوتی از ژن‌ها وجود دارد. تنوع ژنتیکی بسیار مهم تلقی می‌شود، زیرا می‌تواند به تعداد اشکال حیات، ویژگی‌های فیزیکی و بیولوژیکی کمک کند. ویژگی‌های فیزیکی و بیولوژیکی به تعامل موجودات زنده با محیط و فنوتیپ‌ها بستگی دارد. فنوتیپ‌ها در علم زیست‌شناسی شامل ویژگی‌ها و صفات قابل مشاهده در ارگانیسم‌های متفاوت است.
  تنوع زیستی به فهرست ایستا گونه‌های زنده در یک لحظه محدود نمی‌شود
تنوع گونه‌ای، تنوع گونه‌های زنده را نیز توصیف می‌کند و بر اساس گزارشات، میلیون‌ها گونه زنده روی زمین وجود دارد. گونه‌های مختلف تفاوت‌های بسیار متمایزی با یکدیگر دارند و بسته به ویژگی‌هایشان در گروه‌های مختلف تقسیم می‌شوند. تنوع گونه‌ای به دو دسته از جمله تنوع درون‌گونه‌ای و تنوع بین‌گونه‌ای تقسیم شده است. مطالعات و بررسی‌ها نشان داده تنوع درون‌گونه‌ای به تنوع ژنتیکی افراد و جمعیت‌های یک گونه اشاره مستقیم دارد. برای مثال، انسان‌های سفید یا سیاه پوست با موهای بلوند یا قهوه‌ای یکی از نمونه‌های متعدد تنوع زیستی درون‌گونه‌ای محسوب می‌شود.
تنوع زیستی بین‌گونه‌ای به تنوع گونه‌های زنده و از جمله تعداد آن‌ها، ماهیت آن‌ها و اهمیت نسبی آن‌ها اطلاق می‌شود.انسان‌ها با تنوع گونه‌ای در حدود ۷.۷ میلیارد موجود زنده دارای بالاترین تنوع نسبت به موجودات دیگر هستند. تنوع زیستی اکوسیستم به تنوع اکوسیستم‌ها، ماهیت و تعداشان بستگی دارد و گونه‌های زنده با محیط خود و همچنین با یکدیگر تعامل دارند. اکوسیستم‌ها هر کدام به صورت منحصر به‌فرد ویژگی‌ها، گونه‌ها و روش‌های عملکردی متفاوت دارند. همچنین تنوع زیستی به فهرست ایستا گونه‌های زنده در یک لحظه محدود نمی‌شود و ارزیابی تنوع زیستی و
فعل و انفعالات آن درباره تمام انواع موجودات زنده و اکوسیستم‌هایی که بخشی از آن‌ها هستند و در آن بر هم کنش دارند، اعمال می‌شود. تنوع زیستی در خطر قرار دارد و فعالیت‌های انسانی بر از دست دادن تنوع زیستی نقش به‌سزایی دارد.
*ادامه دارد...