سیاراتی که برای زنده ماندن تلاش می‌کنند!

بررسی جدید پژوهشگران "دانشگاه منچستر"، به ارزیابی سیارات فراخورشیدی پرداخته است که می‌توانند در شرایط ناملایم تشکیل شوند و زنده بمانند.



بررسی جدید پژوهشگران "دانشگاه منچستر"، به ارزیابی سیارات فراخورشیدی پرداخته است که می‌توانند در شرایط ناملایم تشکیل شوند و زنده بمانند.
به گزارش ایسنا و به نقل از سایتک دیلی، ۳۰ سال پیش، نخستین سیاره فراخورشیدی، در اطراف یک ستاره به سرعت در حال چرخش به نام "تپ‌اختر"(Pulsar) کشف شد. اکنون، ستاره‌شناسان نشان داده‌اند که این سیارات ممکن است بسیار غیرمعمول باشند.در حال حاضر مشخص نیست که چه فرآیندهایی به تشکیل سیارات و زنده ماندن آنها در اطراف تپ‌اخترها می‌انجامند. بررسی ۸۰۰ تپ‌اختر توسط "رصدخانه جودرل بانک"(Jodrell Bank Observatory) طی ۵۰ سال گذشته نشان داده است که سیستم نخستین سیاره فراخورشیدی کشف‌ شده ممکن است فوق‌العاده نادر باشد. کمتر از ۰.۵ درصد از تمام تپ‌اخترهای شناخته‌شده می‌توانند میزبان سیاراتی به اندازه جرم زمین باشند.تپ‌اخترها، نوعی ستاره نوترونی و متراکم‌ترین ستارگان در جهان هستند که طی انفجارهای قوی ابرنواختر در پایان عمر یک ستاره معمولی متولد می‌شوند. آنها فوق‌العاده پایدار هستند، به سرعت می‌چرخند و میدان‌های مغناطیسی فوق‌العاده قدرتمندی دارند. تپ‌اخترها، پرتوهایی از انتشار رادیویی درخشان را از قطب‌های مغناطیسی خود ساطع می‌کنند که به نظر می‌رسد با چرخش ستاره رخ می‌دهد.
"ایولیانا نیسو"(Iuliana Nițu)، دانشجوی مقطع دکتری "دانشگاه منچستر"(University of Manchester) گفت: تپ‌اخترها، سیگنال‌هایی را تولید می‌کنند که می‌توان آنها را توسط تلسکوپ‌های رادیویی دریافت کرد و به علوم شگفت‌انگیز زیادی تبدیل ساخت.
نخستین سیاره فراخورشیدی در سال ۱۹۹۲ کشف شد که به دور یک تپ‌اختر به نام "PSR B1257+12" می‌چرخید. این منظومه سیاره‌ای اکنون میزبان حداقل سه سیاره است که از نظر جرم مشابه سیارات سنگی منظومه شمسی ما هستند. از آن زمان، تعداد انگشت‌شماری از تپ‌اخترها کشف شده‌اند که می‌توانند میزبان سیارات باشند. با وجود این، شرایط بسیار ناملایم پیرامون تولد و زندگی تپ‌اخترها، تشکیل سیاره عادی را بعید می‌سازد و بسیاری از این سیارات کشف‌ شده، برخلاف سیاراتی که در منظومه شمسی می‌شناسیم، اجرام عجیب و غریبی هستند؛ مانند سیاراتی که عمدتا از الماس ساخته شده‌اند.