بکارگیری «پژوهشگران مستقل» در دستگاه های اجرایی و دانشگاه‎ها

وزیر علوم:

وزیرعلوم گفت: شورای عتف تصویب کرده است که از این پس وزارتخانه ها، دستگاه های اجرایی و دانشگاه ها و ... بتوانند با پژوهشگران مستقل هم قرارداد ببندند و از خدمات پژوهشی آن ها استفاده کند.

بکارگیری «پژوهشگران مستقل»  در دستگاه های اجرایی و دانشگاه‎ها

 


وزیرعلوم گفت: شورای عتف تصویب کرده است که از این پس وزارتخانه ها، دستگاه های اجرایی و دانشگاه ها و ... بتوانند با پژوهشگران مستقل هم قرارداد ببندند و از خدمات پژوهشی آن ها استفاده کند.
محمدعلی زلفی گل در گفتگو با مهر، در تشریح جزئیات مصوبه شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری درباره طرح محققان پسادکتری گفت: در تمام دنیا کشورهای پیشرفته از بین دانش آموختگان دوره دکتری، بهترین‌ها را برای دوره پسادکتری انتخاب می‌کنند. پژوهشگر پسادکتری از نظر خدماتی که ارائه می‌دهد ارزان‌تر و هم ماهر است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ما در سال بیش از ۱۵ هزار دانش آموخته دکتری داریم که از بین این افراد، یک درصد قابل قبولی از آنها باید به عنوان پژوهشگر پسادکتری به کار گرفته شوند که در همین راستا از صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری مجوز گرفتیم که با تخصیص اعتبارات لازم، آن دسته از پژوهشگرانی که در راستای اهداف صندوق طرح ارائه دهند حمایت شوند.
زلفی گل خاطرنشان کرد: امروزه در دنیا کسی که بخواهد عضو هیأت علمی شود، یکی از مواردی که برای فرد امتیاز به همراه دارد این است که دوره پسادکتری را گذرانده باشد؛ در واقع ما هم از خدمات پژوهشگران پسادکتری بهره مند می‌شویم و هم کمک می‌کنیم که آنها شرایط جذب شدن به عنوان عضو هیأت علمی را در دنیا به دست آورند.
وزیر علوم اضافه کرد: طرح دیگری در شورای عالی عتف با حضور رئیس جمهور مصوب شد، مربوط به خدمات پژوهشی پژوهشگران مستقل بود، ممکن است فردی پژوهشگر باشد اما وابسته به هیچ مؤسسه پژوهشی و آموزشی نباشد اما خدمات پژوهشی ارائه می‌دهد و درآمد دارد و در واقع شغلش پژوهشگر مستقل است.وی افزود: شورای عتف تصویب کرد از این پس وزارتخانه‌ها، دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها و … می‌توانند با پژوهشگران مستقل هم قرارداد ببندند و از خدمات پژوهشی آنها استفاده کند.