تعیین تکلیف بیش از یک‌ میلیون تن کالاهای متروکه در سال جاری

رئیس کل گمرک ایران اعلام کرد؛

رئیس کل گمرک ایران اعلام کرد؛ تعیین تکلیف بیش از یک‌ میلیون تن کالاهای متروکه در سال جاری

 



رئیس کل گمرک ایران گفت: گمرک ایران در سال جاری بیش از یک میلیون تن از کالاهای مهلت منقصی شده متروکه را تعیین تکلیف و فهرست آن را به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا مقدسی معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این مطلب اظهار داشت: در این مدت با تاکید و دستور رئیس محترم جمهور و حمایت و پیگیری رئیس محترم قوه قضائیه این میزان کالا پس از تنظیم اظهارنامه، تعیین ارزش و موارد مرتبط با تشریفات گمرکی، تعیین تکلیف و تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی شد.
رئیس کل گمرک ایران در خصوص اقدامات گمرک در حمایت از واحدهای تولیدی، شرکت‌های دانش بنیان و ذی‌نفعان اظهار داشت: گمرک ایران برای حمایت از تولید با تعیین برخی شاخص‌ها نسبت به انتخاب
۵۶۰ فعالان اقتصادی مجاز اعم از شرکت‌های تولیدی، دانش بنیان و بازرگانی در ۳ سطح کرده است و تسهیلات ۱۸ گانه ای را با توجه به سطح‌های تعیین شده ارائه می‌دهد. به گفته وی ارائه ضمانت نامه بانکی استفاده حداکثری از مسیر سبز و استفاده از انبارها اختصاصی از جمله این تسهیلات است.
مقدسی گفت: ذی‌نفعان اقتصادی برای قرار گرفتن در لیست فعالان اقتصادی مجاز برای استفاده از این تسهیلات می‌توانند در سایت گمرک تقاضای خود را اعلام کنند و پس از بررسی شرایط آنها با توجه به شاخص‌های در نظر گرفته شده جزو این فهرست قرار می‌گیرند.
وی گفت: از ۵۶۰ فعال اقتصادی مجاز، تعداد ۳۶۸ شرکت تولیدی، ۱۲۸ شرکت بازرگانی و ۶۴ شرکت دانش بنیان است.
رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک از شرکت‌های دانش بنیان در ۲ محور حمایت می‌کند، اولین محور اینکه در قالب طرح فعالان اقتصادی مجاز تسهیلات ۱۸ گانه ای به آنها ارائه می‌دهد و در محور بعدی اینکه با تهیه خدمات، محصولات و تولیدات این شرکت‌ها از جمله نرم افزارها، دوربین‌های مداربسته و دستگاه‌های ایکس ری حمایت می‌کند. به گونه‌ای که در حال حاضر یک دستگاه ایکس ری ساخته شده توسط شرکت دانش بنیان در گمرک شهید رجایی نصب شده و ۲ دستگاه دیگر هم در گمرکات مرزی در هفته دولت نصب و راه اندازی خواهد شد. مقدسی  در خصوص اتصال سامانه‌های گمرک به سامانه تجارت گفت: گمرک به عنوان دستگاه ذیمدخل در تجارت خارجی و پیشانی تجارت، اهتمام دارد تا تمامی اطلاعات در یکجا متمرکز شود تا سرعت و دقت لازم در امر تجارت افزایش یابد.
وی گفت: با توجه به این اهتمام اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده که در تلاش هستیم این ارتباط با پایداری و استمرار همراه باشد.