سلامت آينده‌سازان كشور خط قرمز همه بايد باشد!

سرمقاله

برگزاري آزمون سراسری كنكور، به معضلي تبديل شده و مخالفان و موافقان مختلفي در طيف‌هاي گوناگون دارد. اغلب والدين، برخي مسئولان و نيز برخي از اعضاي ستاد مقابله با كرونا، به‌شدت مخالف برگزاري اين آزمون هستند، اما از سويي ديگر برخي بر طبل برگزاري آزمون تحت هر شرايطي مي‌كوبند.

سلامت آينده‌سازان كشور خط قرمز همه بايد باشد!

 

برگزاري آزمون سراسری كنكور، به معضلي تبديل شده و مخالفان و موافقان مختلفي در طيف‌هاي گوناگون دارد. اغلب والدين، برخي مسئولان و نيز برخي از اعضاي ستاد مقابله با كرونا، به‌شدت مخالف برگزاري اين آزمون هستند، اما از سويي ديگر برخي بر طبل برگزاري آزمون تحت هر شرايطي مي‌كوبند.
اما بي آن‌كه بخواهيم سوگيري خاصي در اين مجال داشته باشيم بيائيد نگاهي به وضعيت امروز كشور و آينده آن بيندازيم. امروز كشور ما درگير انواع مشكلاتي است كه زنجيره‌ وار به يكديگر ربط دارند؛ جوانان، به دليل نيافتن شغلي كه بتوانند با درآمد آن خانواده‌اي را اداره كنند، ازدواج نمي‌كنند. خانواده‌ها به دليل تنزل قدرت مالي و كاهش شديد توان خريد از خير افزودن بر تعداد فرزندان گذشته‌اند، ميزان مواليد سال 98، در چهل سال گذشته بسيار كم بوده، به گونه‌اي كه موجب نگراني مسئولان ذيربط شده است؛ سه عاملي كه در بالا گفته آمد، نشان از آينده‌اي دارد با جمعيتي پير و تقريبا ثابت.
تمام سرمايه‌گذاري يك كشور و خانواده‌ها، در مسير پرتلاطم آموزش‌وپرورش و تحصيلات دانشگاهي، براي آن است كه نسل جديد، به‌عنوان سكان‌داران آينده كشور از مهارت و تخصص متناسب با نيازهاي كشور برخوردار باشند. چرا كه در يك جامعه پويا، بسيار طبيعي است و بايد بر سلامت و تحصيل نسل جديد تاكيد و برنامه‌ريزي شود. اما اگر امسال و با چنين شرايطي كه كشور به‌طور گسترده درگير اپيدمي كروناويروس است و همچنان تلفات در اين زمينه بالاست و از توان و امكانات كادر درمان هم به دليل تحريم، رفته‌رفته كاسته مي‌شود؛ پرسش از آناني كه اصرار دارند كنكور برگزارشود، اين است كه اگر كنكوردير يا اصلا برگزار نشود، دقيقا چه اتفاقي خواهد افتاد؟
رئيس مجلس هم البته به صف مخالفان برگزاري كنكور پيوسته و گفته است:«تعویق زمان کنکورتا گذشتن از دوران پیک کرونا ضروری است. نگران رعایت نشدن پروتکل‌های دقیق بهداشتی در کنکور سراسری هستیم، متاسفانه به وعده‌های داده شده در برگزاری کنکور دکتری عمل نشد. به‌نظر می‌رسد تعویق زمان کنکور تا گذشتن از دوران پیک کرونا و خنک‌تر شدن هوا که امکان استفاده از ماسک به‌مدت چند ساعت را میسر کند، ضروری باشد. سلامت دانش‌آموزان، خطه قرمز مجلس است.»
همچنان كه رئيس مجلس هم اشاره كرده، پروتكل‌هاي بهداشتي در برگزاري آزمون دكتري چندان كه وعده داده شده بود، عملي نشد. و طبيعتا در آزموني به گستردگي كنكور سراسري، اجراي پروتكل‎ها با مشكلات و موانع بيشتري مواجه خواهد شد. يكي از متخصصان بيماري‌هاي عفوني و عضو ستاد مقابله با كرونا نيز تاكيد مي‌كند كه:« اصلا وضعیت فعلی تهران خوب نیست و کنکور باید عقب بیفتد و به هیچ‌وجه هیچ نوع تجمعی توصیه نمی‌شود.»
اما گويا با تمام اين اما و اگرها و نگراني‌هاي به‌حق و به‌جا، تصميم برخي از مسئولان بر برگزاري كنكور بسيار جدي است؛ هرچند در اين ميان نبايد از مافياي كنكور نيز غافل بود كه بيش از جان داوطلبان، نگران گردش‌هاي مالي ميلياردي خود هستند و مي‌خواهند هر طور كه شده اين آزمون برگزار شود حتي شده در اماکن ورزشی! كه گويا با دستور وزیر ورزش‌وجوانان برای برگزاری کنکوردر اختیار وزارت علوم قرار گرفته است.
با تمام اين تفاصيل به نظر مي‎رسد در مورد برگزارشدن يا نشدن اين آزمون، فصل‎الخطاب بايد با ستاد مقابله با كرونا باشد؛ همچنان كه رهبر معظم نيز برگزاري جمعي عزاداري‎هاي محرم را به تصميم ستاد مبارزه با كرونا منوط كرده‎اند.

a.f.far99@gmail.com