افزایش ۱۴ درصدی صادرات گاز مایع و ۳۶ درصدی صادرات قیر کشور در ۷ ماه ۱۴۰۲

در نشست موانع پیش‌ روی حوزه تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی مطرح شد؛

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی از رشد ۱۴ درصدی صادرات گاز مایع و ۳۶ درصدی صادرات قیر کشور در هفت ماهه امسال خبر داد و گفت: صادرات متانول نیز در این مدت روندی افزایشی را در مقایسه با مدت مشابه پارسال طی کرده است.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی از رشد ۱۴ درصدی صادرات گاز مایع و ۳۶ درصدی صادرات قیر کشور در هفت ماهه امسال خبر داد و گفت: صادرات متانول نیز در این مدت روندی افزایشی را در مقایسه با مدت مشابه پارسال طی کرده است.به گزارش شانا، سیدحمید حسینی در نشست «موانع پیش‌ روی حوزه تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی» که با حضور رئیس و اعضای هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در محل این اتحادیه برگزار شد، گفت: در هفت ماهه امسال،  ۶ میلیون و ۷۵۷ هزار تن گاز مایع به ارزش یک میلیارد و ۲۰۵ میلیون دلار در کشور صادر شد. این رقم در مدت مشابه پارسال ۵ میلیون و ۱۷۵ هزار تن به ارزش ۹۶۴ میلیون دلار بود که حاکی از رشد ۱۴ درصدی افزایش صادرات گاز مایع در کشور است.
وی افزود: توان تولیدی گاز مایع در کشور بسیار مطلوب است و هم‌اکنون به‌طور میانگین روزانه ۱۲ میلیون تن گاز مایع در پالایشگاه‌های نفتی و گازی کشور تولید می‌شود که با توجه به پوشش ۹۷ درصدی گازرسانی در کشور، تنها ۲ میلیون تن از آن در داخل کشور به مصرف می‌رسد.
عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی درباره مقدار صادرات قیر گفت: امسال ۳ میلیون و ۳۳۹ هزار تن قیر به ارزش یک میلیارد و ۲۸۴ میلیون دلار در هفت ماهه امسال صادر کردیم. این عدد پارسال ۲ میلیون و ۵۵۲ هزار تن به ارزش یک میلیارد و  ۱۴ میلیون دلار بود که حاکی از رشد ۳۶ درصدی صادرات قیر در کشور است.
حسینی افزود: در هفت‌ ماهه امسال همچنین ۲ میلیون و ۱۵۵ هزار تن فرآورده‌های روغنی به ارزش یک میلیارد و ۸۹ میلیون دلار صادر شد. صادرات فرآورده‌های روغنی در مدت مشابه پارسال ۳ میلیون و ۵۳۰ هزار تن، معادل یک میلیارد و ۸۰۵ میلیون دلار بود.
وی درباره مقدار صادرات پارافین کشور در سال جاری گفت: در هفت ماهه امسال ۱۶۰ هزار تن به ارزش ۱۲۲ میلیون دلار پارافین صادر شده است که این مقدار پارسال ۱۴۱ هزار تن به ارزش ۱۴۵ میلیون دلار بود.
 روند رو به رشد صادرات متانول در سال ۱۴۰۲
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی درباره صادرات فرآورده‌های پتروشیمی در هفت ماهه امسال گفت: با اصلاح نرخ خوراک از سوی دولت، در هفت ماهه امسال ۵ میلیون و ۶۴۲ هزار تن متانول به ارزش یک میلیارد و ۲۴۸ میلیون دلار صادر شده است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۵ میلیون و ۴۷۱ هزار تن بود.
حسینی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید متانول در کشور هم‌اکنون ۱۴ میلیون تن در روز است که به‌زودی به ۲۴ میلیون تن می‌رسد، افزود: کل بازار صادراتی متانول در دنیا حدود ۸۰ میلیون تن است و خوشبختانه امسال صادرات ما در فرآورده متانول خوب بود.