نکات ضروری درباره تغذیه در فصل بهار

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:با توجه به اینکه در فصل بهار هوا گرم‌تر می‌شود و رطوبت هوا افزایش پیدا می‌کند بهتر است غذاهایی که ساده‌اند و اجزا و ترکیبات کمتری دارند، مصرف شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:با توجه به اینکه در فصل بهار هوا گرم‌تر می‌شود و رطوبت هوا افزایش پیدا می‌کند بهتر است غذاهایی که ساده‌اند و اجزا و ترکیبات کمتری دارند، مصرف شوند.
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر علیرضا عباسیان؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این‌که فصل بهار گرم و تر است، اظهار داشت: رعایت برخی نکات در فصل بهار برای همه مردم با هر مزاجی خوب است از جمله این که در این فصل مصرف برخی غذاها مثل شیرینی‌ها، گوشت‌ها، غذاهای حاوی ادویه‌جات نظیر غذاهای تند باید کاهش یابد.
وی ادامه داد: در این فصل هوا گرم‌تر می‌شود و رطوبت هوا افزایش پیدا می‌کند و به همین دلیل افرادی که مزاج گرم و تر دارند، حالشان بدتر می‌شود و به‌عنوان مثال نوجوان‌ها و جوان‌ها ممکن است دچار جوش‌های صورت شوند و عارضه‌هایی نظیر کهیرهای پوستی، آلرژی و حساسیت، خارش انتهای حلق، آبریزش از بینی، آبریزش از چشم، عطسه‌ و حالت زکام افزایش یابد که این حالت‌ها بیشتر مربوط به مزاج گرم و تر است. به این اشخاص علاوه بر همه دستوراتی که برای سایر افراد مطرح است؛ عدم مصرف گوشت‌ها به‌ویژه گوشت قرمز، غذاهای تند و شیرینی‌جات توصیه می‌شود، همچنین مناسب است که افراد دارای مزاج گرم و تر از عطرهای خنک استفاده کنند و یا همچون گذشته عطر نیلوفر یا گلاب را مصرف کنند و این‌ افراد نباید از عطرهایی که خیلی بوهای تند و تیزی دارند مثل مشک یا عطرهای شیرین استفاده کنند.
این پزشک و متخصص طب ایرانی تأکید کرد: درهم‌خوری‌ها را باید کم کرد. مصرف اغذیه‌جات خشک نسبت به آن‌هایی که چرب هستند، برتری دارد و در مورد شیرینی‌ها توصیه می‌کنیم شیرینی تر استفاده نکنند و بیشتر از شیرینی نخودچی و شیرینی برنجی استفاده شود؛ در مورد میوه‌ها هم توصیه می‌کنیم که درهم‌خوری میوه انجام نشود و افراد از یک مدل میوه استفاده کنند، مثلاً امروز سیب مصرف کنند فردا خیار و پس‌فردا نارنگی یا پرتقال بخورند، البته یک قاعده کلی هم وجود دارد که در هر فصلی میوه آن فصل باید خورده شود، یعنی خوب است که ما در فصل بهار میوه‌هایی را که مخصوص فصل بهار است، میل بکنیم، مثلاً پرتقال یا نارنگی میوه‌های فصل زمستان‌اند و بهتر است در همان فصل استفاده
 شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر این‌که در این فصل باید بیشتر غذاهایی که ساده‌اند میل شوند و بهتر است اجزای غذا کم باشد؛ ابراز کرد: در گذشته ما ایرانی‌ها غذاهایی داشتیم که بسیار ساده بودند و اجزایشان کم بود، مثلاً انواع املت‌ها، تخم‌مرغ، خاگینه‌ها، هویج یا بادنجان یا کشک که یک غذای خیلی خوب است و در این فصل به‌شکل کله‌جوش استفاده می‌شود، همچنین مواد غذایی نظیر سوپ جو، آش جو و نان جو غذاهای خیلی ایده‌آلی برای این فصل هستند و حبوباتی که کمی خنک‌تر است مثل عدس یا ماش برای این فصل مناسب‌تراند.
وی افزود: کنار این دستورات کلی دستوراتی داریم که برای همه فصول است اما برای این فصل بیشتر است و برای مثال غذاهایی که رنگ‌ها و طعم‌های مصنوعی دارند مثلاً شیرینی‌هایی که رنگ‌های خیلی خاص نظیر قرمز، سبز تند، نقره‌ای و طلایی دارند، برای بدن مضر هستند و همچنین آدامس‌ها و تنقلاتی که رنگ‌های زیاد و طعم‌های خیلی خاص دارند نیز برای همه فصول خوب نیست و در فصل بهار ازآن‌جایی که بدن خیلی حساس‌تر است، ویژه‌تر مضر هستند.