انجمن‌های صنایع دستی و گردشگری سلامت در البرز تشکیل می‌شود

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق البرز:

رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد و هنر اتاق بازرگانی البرز گفت: یکی از برنامه های آتی این کمیسیون، ایجاد انجمن های صنایع دستی و گردشگری سلامت است.

کرج-خاکپور
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد و هنر اتاق بازرگانی البرز گفت: یکی از برنامه های آتی این کمیسیون، ایجاد انجمن های صنایع دستی و گردشگری سلامت است.
به گزارش خبرنگار آفرینش به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، شادی حاضری همزمان با فرارسیدن هفته گردشگری ضمن گرامیداشت این ایام اظهار کرد:گردشگری بزرگترین صنعت در جهان است، این صنعت جزو مهمترین منابع درآمدی و زمینه ساز ایجاد فرصت‌های شغلی برای بسیاری از کشورهای دنیا محسوب می‌شود.
وی در ادامه افزود: به علت اهمیتی که صنعت گردشگری از نظر اقتصادی و اجتماعی دارد، امید است که به مرور زمان در کشورمان این صنعت مهم بیشتر مورد توجه قرار داده شود‌.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد و هنر اتاق بازرگانی البرز با اشاره به اینکه برگزاری رویدادهایی مانند هفته گردشگری، فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های نقاط مختلف دنیا در این حوزه است، افزود: صنعت گردشگری این قدرت را دارد تا مردمانی از نژاد، رنگ پوست، فرهنگ و گویش‌های گوناگون وهمچنین سبک زندگی متفاوت از یکدیگر را گرد هم آورد.
وی با اشاره به اهمیت توجه به رویدادهایی مانند هفته گردشگری تشریح کرد: بارزترین رخدادی که در ایام مقارن با گرامیداشت هفته گردشگری در کشورمان به وقوع می پیوندد، مبادلات فرهنگی میان اقوام مختلف ایرانی است.
حاضری با تاکید بر اینکه حدود ۸۰ درصد از کسب و کارهای مرتبط با حوزه گردشگری مشتمل بر مجموعه‌های کوچک و متوسط است، بیان کرد: خوشبختانه صنعت گردشگری همواره در اشتغال‌زایی زنان، جوانان و جمعیت روستایی پیشتاز بوده است.
 نقش اتاق البرز در توسعه گردشگری استان
وی با اشاره به نقش اتاق البرز در توسعه گردشگری این استان گفت: اتاق بازرگانی می‌تواند در راستای تعامل با دولت در زمینه تسهیل سفر و توسعه خدمات در این راستا از طریق مواردی مانند طراحی یک مدل یکپارچه سفر هوشمند با تلاش مشترک همه ذینفعان عمومی و خصوصی فعالانه مشارکت
کند.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق البرز با این عنوان که بخش دولتی بیشترعهده دار مالکیت و مدیریت زیرساخت‌ها است، گفت: در این میان بخش خصوصی نیز میتواند عهده دار تولید خدمات به گردشگران در راستای رسیدن به مقاصدی از جمله تأمین محصولات و ارائه خدمات به گردشگران باشد.
وی با اشاره به اینکه باید فکر اساسی برای حل معضلات بنگاه های اقتصادی فعال در حوزه گردشگری داشت، افزود: ایجاد درآمدهای پایدار و رونق کسب
و کار برای این بنگاه‌ها و همچنین ارائه سوبسید از طریق دولت به کارمندان و ترغیب به سفرهای ارزان قیمت از جمله این راه حل ها است.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد و هنر اتاق بازرگانی البرز تاکید کرد: امید است با وجود مشکلات زیادی که در دوران شیوع کرونا، صنعت گردشگری استان را با مشکل مواجهه کرده است، با مواردی از جمله ترغیب و تشویق مردم به گردشگری داخلی و محلی بتوانیم گام های موثری در راستای حل مشکلات صنعت گردشگری در البرز برداریم.
وی در بخش دیگری در مورد اقداماتی که توسط دولت و نهادهای زیرمجموعه آن برای حمایت از حوزه گردشگری میتواند پایه‌ریزی و اجرایی شود، عنوان کرد: دولت همواره به عنوان نهاد ناظر نقش حمایتی و نظارتی در بخش خصوصی دارد، با توجه به این رویکرد مهم، در صنعت گردشگری نیز دولت می‌تواند این نقش را به صورت کامل انجام دهد.
حاضری در ادامه ضمن اشاره به اینکه دولت در راستای توسعه صنعت گردشگری می تواند اصلاحاتی را به مرحله اجرا درآورد، گفت: به عنوان نمونه نیاز است که ذیل تشکیل ستاد هماهنگی خدمات سفر و اخذ مصوبه تشکیل این ستاد از سوی دولت به مواردی مانند هماهنگی میان دستگاه های دولتی مؤثر در امر سفر و خدمات در این خصوص پرداخته شود.
وی تاکید کرد: موضوع مهم دیگر نقش موثر دولت و نهادهای زیرمجموعه آن در حمایت از بخش خصوصی است که با مواردی از جمله تسهیل فرآیند صدور مجوزها کمک‌های اداری-سازمانی این مورد نیز عملیاتی می‌شود.
وی در بخش دیگری ضمن تاکید بر تاثیر حضور فعالان صنعت گردشگری در نمایشگاه های خارجی
 و داخلی به منظور رشد و توسعه این صنعت گفت: شرکت در این نمایشگاه ها به عنوان یکی از پردرآمدترین منابع ارزی برای کشورها نقش بسیار مهمی در جذب گردشگر و به تبع آن شکوفایی هرچه بیشتر صنعت گردشگری دارد.
حاضری تشریح کرد: نمایشگاه های گردشگری و صنایع دستی فرصت مناسبی برای معرفی جاذبه های گردشگری منطقه ای و دیدنی‌های طبیعی، فرهنگی، تاریخی و یا مذهبی یک منطقه جغرافیایی از جمله استان زیبا و پهناور البرز است.
 تاثیرگذاری فعالیت‌های صنعت گردشگری بر حوزه های مختلف
وی با تاکید بر تاثیرگذاری فعالیت‌های صنعت گردشگری بر حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی،اقتصادی و حتی سیاسی توضیح داد: این صنعت میتواند به عنوان یکی از مؤثرترین بخش‌ها در رشد و توسعه اقتصادی ایفای نقش کند، گردشگری همچنین مواردی مانند پایه‌ریزی فرصت تولید، ایجاد اشتغال و درآمدزایی عهده داراست.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد و هنر اتاق بازرگانی البرز گفت: در استان البرز به دلیل برخورداری از تنوع اقلیمی بالا، پوشش گیاهی و آب و هوایی مناسب از فرصت‌های خوبی در حوزه های هنری، فرهنگی، طبیعی و روستایی برخوردار است و میتواند درآمدزایی بالایی از این شاخه ها داشته باشد.
وی در بخش دیگری در تشریح برنامه های کمیسیون گردشگری اتاق البرز برای اجرا در نیمه دوم سال جاری توضیح داد: در مجموعه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز که به عنوان بزرگترین پارلمان بخش خصوصی و قویترین بازوی مشورتی در استان مطرح است، از زمان آغاز فعالیت کمیسیون گردشگری تاکنون توانسته‌ایم تمام راهکارهای مناسبی را به اعضا ارائه دهیم تا ظرفیت‌های موجود در این مجموعه بالاترین بهره حاصل شود.
حاضری با اشاره به اینکه یکی از برنامه های آتی در کمیسیون گردشگری این‌ مجموعه ایجاد انجمن
 صنایع دستی و انجمن گردشگری سلامت است، گفت: امید است با همکاری اداره کل میراث فرهنگی البرز این امر هرچه زودتر اجرایی شود.
وی تاکید کرد: با برگزاری نمایشگاه های مختلف صنایع دستی و گردشگری مواردی از جمله آداب، پوشش، رسوم ،سوغات و بسیاری موارد فرهنگی دیگر به بازدید‌کنندگان ارائه می‌شود و این اقدامات به یقین تأثیر بسزایی در جذب گردشگر برای نقاط مختلف استان البرز دارد.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق البرز در ادامه
 با بیان اینکه حضور و مشارکت فعالان صنایع دستی و گردشگری در نمایشگاه های داخلی و خارجی نقش مهمی در گسترش و تقویت سطح ارتباطات فرهنگی
 و اجتماعی نقش ایفا می‌کند، عنوان کرد: یکی از تأثیرات حضور در نمایشگاه های بین المللی ایجاد فرصت صحبت و تقویت روابط  با کشورهای دیگر به خصوص مقاصد هدف گردشگری است.