با دلار ۳۰ هزار تومانی هم؛ دبی ارزان‌تر از ایران است

ماشین لباسشویی ۲۶۰ هزار تومانی، ۷ میلیون فروخته می‌شود؛

رئیس اتحادیه لوازم خانگی اظهار داشت: با توجه به اینکه در سه سال گذشته اجازه واردات وجود نداشت ماشین لباسشویی ایرانی ۲۶۰ هزار تومانی تمام اتوماتیک را باید ۷ میلیون تومان خرید.

با دلار ۳۰ هزار تومانی هم؛ دبی ارزان‌تر از ایران است

رئیس اتحادیه لوازم خانگی اظهار داشت: با توجه به اینکه در سه سال گذشته اجازه واردات وجود نداشت ماشین لباسشویی ایرانی 260 هزار تومانی تمام اتوماتیک را باید 7 میلیون تومان خرید.
اکبر پازوکی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد آخرین وضعیت قیمت اقلام لوازم خانگی گفت: شرایط بازار به شکلی است که اگر لوازم خانگی را با دلار
30 هزار تومانی در نظر بگیریم با همان دلار 30 هزار تومانی در دبی می‌توان ماشین لباسشویی بوش آلمان را 10 میلیون تومان خرید.
وی ادامه داد: اگر صنعت در اولویت قرار دارد، باید آن را تقویت کرد و حرفی از واردات نباشد. البته واردات در همه زمان‌ها بد نیست زیرا تولیدکننده باید بداند همرزمی در کنار خود دارد و اگر تولیدات داخل با افزایش قیمت و کاهش کیفیت مواجه شود، رقبا با کیفیت با قیمت بهتر به مشتری عرضه
می‌کنند.
پازوکی با انتقاد از رویه نادرست برخورد با فروشندگان لوازم خانگی در این زمینه توضیح داد: قاچاق، احتکار و نبود کالا را به فروشنده ربط می‌دهند، مشخص نیست ما فروشنده‌ایم یا توزیع کننده! چرا قیمت کالا را از ما می‌پرسند؟ زمانی که کالا در بازار موجود و مواد اولیه به قیمت مناسب به دست‌شان برسد، برای هیچ وارد کننده‌ای با دلار 30 هزارتومانی، واردات صرفه اقتصادی ندارد.
پازوکی افزود: با توجه به اینکه در سه سال گذشته اجازه واردات وجود نداشت ماشین لباسشویی ایرانی
260 هزار تومانی تمام اتوماتیک را باید 7 میلیون تومان خرید. باید توجه داشت 70 درصد لوازم خانگی تولید داخلی دارند و تنها 30 درصد ارزبری دارد که آن نیز مربوط به موتور می‌شود. آیا این 30 درصد تعیین کننده یک قیمت کالا است؟ تعیین کننده لوازم است؟ بنابراین اخبار و اطلاعات صحیح نیست.
وی با اشاره به طرح سامانه جامع تجارت در مورد ثبت اطلاعات فعالین این صنف گفت:طرح سامانه جامع تجارت که قرار بر انجام آن است، باید 3 یا 4 سال پیش انجام می‌گرفت. تا مشخص شود مواد اولیه مانند ورقی که به تولید کننده می‌دهند چه مقدار خریداری شده و زمانی که به دست مصرف کننده رسیده، چه فعل و انفعالاتی بر روی آن صورت گرفته است. دیگر نه محتکری جود داشت و نه انبار زیر پله‌ای و قیمت کاذب. اما زمانی اجرایی می‌شود که دیگر پاسخگو نیست.
پازوکی در خاتمه یادآور شد: قیمت لوازم خانگی قیمت واقعی ندارد. تولیدکنندگان باید نگران باشند، چون در 3 سال گذشته هزینه و دستگاه و نیروی کار جدید اضافه‌ کرده‌اند. اکنون کالای وارداتی گران‌تر از تولید داخل نیست و بنوعی دچار خودتحریمی هستیم به طوری که ورق از کیلویی
 12 هزار تومان به کیلویی 25 هزار تومان رسیده است چرا کسی جلودار این مساله نیست؟