مشوق‌های مالیاتی برای توسعه هوش مصنوعی در پتروشیمی

مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تلاش برای ایجاد دریاچه داده با هدف بهره‌برداری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی خبر داد و گفت: برای تسریع در این مسیر، مشوق‌های مالیاتی نیز پیش‌بینی شده است.

مشوق‌های مالیاتی برای توسعه هوش مصنوعی در پتروشیمی

مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تلاش برای ایجاد دریاچه داده با هدف بهره‌برداری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی خبر داد و گفت: برای تسریع در این مسیر، مشوق‌های مالیاتی نیز پیش‌بینی شده است.به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شهرام رضایی با اشاره به اینکه این شرکت به عنوان رگولاتور، در نظر دارد از «دستیار هوش مصنوعی» استفاده کند، اظهار کرد: برای این کار، نخست باید اطلاعات همه شرکت‌های پتروشیمی متمرکز شود تا بتوان هوش تجاری  (Business Intelligence) را ایجاد و سپس آن را با کمک هوش مصنوعی تقویت کرد.
وی با بیان اینکه در سطح جهانی، کاربرد هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی بیشتر در حوزه‌هایی مانند دوقلوی دیجیتال (Digital Twin) و نگهداری پیش‌بینانه (Predictive Maintenance) متمرکز است، افزود: این فناوری می‌تواند به کاهش پرت تولید، بهینه‌سازی مصرف کاتالیست، کاهش مشعل‌سوزی، ارتقای بهره‌وری و تحلیل دقیق‌تر بازار کمک کند.
 ارائه زیرساخت در مقابل داده
رضایی با اشاره به تکلیف برنامه هفتم توسعه مبنی بر گردآوری اطلاعات شرکت‌های پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و بخش انرژی به‌منظور تهیه بالانس جرم و انرژی گفت: اگر شرکت‌ها از طریق این فناوری‌ها به درآمد و تولید بهتر برسند، طبیعتاً اطلاعات خود را نیز در اختیار می‌گذارند. در نتیجه نیازی به رویکردهای دستوری نیست. بهترین مسیر آن است که زیرساختی در اختیار شرکت‌ها قرار دهیم که ضمن اشتراک‌گذاری داده، خودشان هم از آن بهره‌مند شوند.وی از آغاز تعریف پروژه‌هایی با همکاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری خبر داد و افزود: در قالب این طرح، شرکت‌ها می‌توانند به جای پرداخت مالیات، در پروژه‌های هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کنند، مشروط بر آنکه مسیر توسعه هوش مصنوعی را همراهی کنند.
 هوش مصنوعی در خدمت توسعه پایدار
رضایی با اشاره به اهمیت استفاده بهینه از ذخایر هیدروکربوری در شرایط جدید زیست‌محیطی گفت: با توجه به فشارهای جهانی بر کاهش سوختن منابع فسیلی، راهکار مناسب، استفاده از این ذخایر برای تولید محصولات پتروشیمی است. به‌عنوان نمونه، برخی محصولات پتروشیمی در تولید داروهایی مانند استامینوفن کاربرد دارند، بنابراین باید از هوش مصنوعی و فناوری‌های نو برای رساندن این صنعت به تولید بهینه و کاهش پرت در نقطه سربه‌سر استفاده کنیم.
وی با تأکید بر اینکه امروز هوش مصنوعی در خدمت توسعه پایدار قرار گرفته و در تمامی صنایع، ازجمله پتروشیمی، می‌توان با بهره‌گیری از آن، تأثیرات منفی بر محیط زیست و حوادث صنعتی را به حداقل رساند، افزود: بشر همیشه زمانی که با علم و فناوری از منابع محدود خود بهره برده، آسیب کمتری به طبیعت وارد کرده است. امروز نیز باید از همان رویکرد استفاده کنیم و با نگاهی آینده‌نگرانه، راه‌حل‌هایی طراحی کنیم که بازگشت‌پذیری محصولات به طبیعت در آنها دیده شده باشد. هوش مصنوعی می‌تواند نقش کلیدی در این مسیر ایفا کند.