با آغاز فاز جدید از توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی، همکاری گستردهای میان معاونت علمی و بیش از ۱۳ شرکت دانشبنیان کلید خورده است؛ پروژهای که قرار است با ایجاد یک اکوسیستم بومی، زیرساختهای لازم برای طراحی، آموزش و استقرار مدلهای هوش مصنوعی در کشور را فراهم کند.
با آغاز فاز جدید از توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی، همکاری گستردهای میان معاونت علمی و بیش از ۱۳ شرکت دانشبنیان کلید خورده است؛ پروژهای که قرار است با ایجاد یک اکوسیستم بومی، زیرساختهای لازم برای طراحی، آموزش و استقرار مدلهای هوش مصنوعی در کشور را فراهم کند.
دکتر حسین اسدی نماینده دانشگاه صنعتی شریف در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به مشارکت شرکتهای دانش بنیان در این پروژه گفت: در اوایل اسفند سال گذشته فراخوانی از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری منتشر و از شرکتهای دانش بنیان توانمند فعال در حوزه هوش مصنوعی دعوت شد و از آنها درخواست شد تا لیست توانمندیهای خود در حوزههای «هسته سکو» و «استودیو» را ارسال کنند.
وی افزود: در این فراخوان حدود ۳۸ شرکت تا هفته دوم اسفند سال گذشته لیست توانمندیهای خود را برای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ارسال کردند و این لیست به دانشگاه صنعتی شریف ارجاع داده شد.
اسدی اظهار کرد: ما برای ارزیابی و بررسی توانمندیهای شرکتها، کمیته فنی در دانشگاه تشکیل دادیم و از این تعداد شرکت، ۱۲ که یکی از این شرکتها به صورت کنسرسیوم است که انتخاب شد که بر این اساس تعداد شرکتهای همکار در این طرح بالغ بر 13 شرکت میشود. جلسات هماهنگی با این شرکتها از هفته سوم فروردین ماه تشکیل شد.
نماینده دانشگاه صنعتی شریف در پروژه ملی سکوی ملی هوش مصنوعی، با بیان اینکه با تک تک شرکتهای منتخب به صورت جداگانه جلساتی برگزار شد، ادامه داد: این جلسات با این رویکرد بود که از یک سو توانمندیهای این شرکتها ارزیابی شود و از سوی دیگر زمینههای علاقمندی آنها برای همکاری با سکو ملی هوش مصنوعی دریافت شود.
وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر از سمت سکو هم، باید پازلهای خالی مانده و ماژولهایی که نیاز به کمک دارد را مشخص کنیم. مبتنی بر سه پارامتر، همچنین ما محدوده شرح خدمات و توافق با شرکتها را مشخص کردیم و مبتنی بر این محدوده، از شرکتها درخواست شد تا شرح خدمات خود برای همکاری با سکو را ارائه دهند.
این محقق حوزه هوش مصنوعی با بیان اینکه با رفت و برگشت شرح خدمات ارائه شده از سوی شرکتها، نهایی شد، خاطر نشان کرد: در نهایت کاری که ما از اواخر مهرماه سال گذشته بر روی سکوی ملی هوش مصنوعی در دانشگاه شریف شروع کردیم، به زودی به سایر شرکتها تسری میدهیم و این ۱۳ شرکت هم در توسعه سکو و هم در توسعه ابزارهای سکو و استودیوهایی که رو سکو قرار میگیرد، مشارکت دارند.
اسدی با بیان اینکه بعضی از شرکتها در لایه اپلیکیشنهایی که در سکو استفاده میشود، قرار میگیرند، افزود: این اکوسیستم کم کم در حال شکل گیری است و انتظار داریم که ظرف سه تا چهار ماه آتی این تعداد شرکت به دو برابر افزایش یابد و به تدریج اکوسیستم سکو به سرعت توسعه دهیم.
نماینده دانشگاه شریف در خصوص زمینههای همکاری با شرکتهای منتخب گفت: این همکاری مبتنی بر علاقه مندی و توانمندیها و سوابق کاری شرکتها است و مبتنی بر این علاقهمندیها، شرکتها شرح خدمات خود را ارائه دادند.
وی گفت: چند شرکت هنوز شرح خدمات خود را ارائه ندادهاند که این شرکتها نیز ظرف سه تا چهار روز آینده لیست خدمات خود را نهایی میکنند.