گياهان خوراكي تراريخته، آري يا نه؟!

يكي از مشكلات عجيب و جديد در رابطه با گياهان خوراكي، مسئله تراريخته بودن آنان است و اين‎كه مصرف‎كنندگان گياهان خوراكي از انواع ميوه تا سبزيجات، مي‎توانند با خيال راحت از گياهان تراريخته استفاده كنند يا نه؟ البته ترجيح بسياري از مردم كه كمابيش اطلاعاتي اطلاعاتي در اين زمينه دارند اين است كه از گياهان طبيعي و به‎قول معروف ارگانيك استفاده كنند، اما برخي هم هستند كه بر اساس ظاهر تميز و شسته رفته و طعم خاص گياهان تراريخته، اين نوع را ترجيح مي‎دهند.

گياهان خوراكي تراريخته، آري يا نه؟!



يكي از مشكلات عجيب و جديد در رابطه با گياهان خوراكي، مسئله تراريخته بودن آنان است و اين‎كه مصرف‎كنندگان گياهان خوراكي از انواع ميوه تا سبزيجات، مي‎توانند با خيال راحت از گياهان تراريخته استفاده كنند يا نه؟ البته ترجيح بسياري از مردم كه كمابيش اطلاعاتي اطلاعاتي در اين زمينه دارند اين است كه از گياهان طبيعي و به‎قول معروف ارگانيك استفاده كنند، اما برخي هم هستند كه بر اساس ظاهر تميز و شسته رفته و طعم خاص گياهان تراريخته، اين نوع را ترجيح مي‎دهند.
كارشناسان هم در اين زمينه، نظرهاي گوناگوني دارند و برخي معتقدند كه دست‎كاري‎هاي ژنتیک در جهت توليد گياهان خوراكي كه در مقابل آفت‌ها وقاوم باشند و محصول بيشتري بدهند، ممكن است موجب بروز بيماري‌هاي خاصي در انسان بشوند، چرا كه هر دست‌كاري در طبيعت، تاكنون جز ضرر و زيان نتيجه‌اي نداشته است! در كشورهاي توسعه يافته‌اي كه محصولات تراريخته به بازار عرضه مي‌شوند؛ فروشندگان موظف‌اند برچسب GMO را بر روي محصول درج كنند تا خريدار خودش انتخاب كند كه محصول تراريخته بخرد يا نه. برخي ديگر از كشورها مانند سوئيس، از بزرگ‌ترين توليد‌كنندگان محصولات تراريخته هستند، اما فقط براي صادرات! و اين محصولات را به بازار داخلي عرضه
نمي‌كنند.
به هرحال هنوز نکات تاریک بسیاری در مسیر محصولات تراریخته وجود دارد که استفاده از آن‌ها در غذای انسان و دام را با ابهام جدی روبرو می‌کند، اما برخي كشورها مانند كشور خودمان، در نهاده‌هاي دامي از محصولات تراريخته استفاده مي‌كنند، و مسئولان ذيربط تاكيد دارند كه اين محصولات براي مصرف انسان به بازار عرصه نمي‎شوند واگر بشوند تحت نظارت سازمان و غذا و دارواين امر انجام
مي‎شود.