خبر

۰

وزیر علوم:
آموزش مجازی به عنوان سرمایه در آموزش عالی به کار گرفته شود
وزیر علوم گفت: امیداریم آموزش های مجازی همچنان به عنوان یک سرمایه در فضای آموزش عالی کشور به کار گرفته شود.
به گزارش وزارت علوم، آیین مجازی نکوداشت مقام استاد با پیام ویدئو کنفرانسی منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و با حضور رئیس و استادان دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
وی در این پیام با تبریک ایام ماه مبارک رمضان گفت: ما هر ساله از استادان پیشکسوت، اعضای هیئت علمی نمونه و شایسته که با فرآیند خاصی از طریق دانشگاه ها و در نهایت در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب می شوند قدردانی و تقدیر به عمل می آوریم. امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، در شرایط متفاوتی نسبت به سال‌های گذشته روز معلم را جشن می گیریم و نمی توانیم همانند سال‌های گذشته در مراسم حضوری در خدمت استادان و فرهیختگان حوزه آموزش عالی باشیم.
وزیر علوم تاکید کرد: ما در شرایط سخت، کارایی و اثربخشی مجموعه‌های مختلف از جمله مجموعه علمی و آموزشی کشور را می توانیم به محک بگذاریم. بحران پیش آمده نشان داد آموزش عالی کشور، به یک بلوغ و توانمندی ویژه‌ای دست یافته است که در شرایط سخت به راحتی با گذر از شرایط ناشی از بحران های کوچک و بزرگ به وظایف و ماموریت‌های خود به خوبی عمل می کند.
غلامی ادامه داد: عبور و گذر از شرایط عادی آموزشی در دانشگاه های کشور به ارائه آموزش به صورت مطالب و متون در فضای مجازی، یکی از اتفاقات بسیار خوبی بود که در حوزه آموزش عالی کشور رخ داد. اتفاقی که برای آن برنامه‌ریزی کافی و مدونی صورت نگرفته بود و توانمندی‌ها و چابکی اعضای هیئت علمی و دانش و مهارت دانشجویان این فرصت را ایجاد کرد که ما با حداقل کاهش در وظایف آموزشی بتوانیم به آموزش دانشجویان خود ادامه دهیم.
وی گفت: بدیهی است مقایسه آنچه که در کشور ما اتفاق افتاد با کشورهای جهان که به طور سراسری دچار بحران ناشی از این بیماری
شده بودند نشان می دهد ظرفیت ها به خوبی بیش از انتظاری که می رفت به فعلیت رسیده است و امیداریم آموزش های مجازی همچنان به عنوان یک سرمایه در فضای آموزش عالی کشور به کار گرفته شود.
وزیر علوم، بیان کرد: دانشگاه ها و عرصه علم و فناوری ما در سال آموزشی جاری و از ابتدای ورود، با مشکلات ناشی از تحریم ها و نهایتاً مسائل و مشکلات پیش‌روی جامعه ما در اثر شیوع این بیماری اخیر، نشان دادند توانمندی های بسیار بالا و ظرفیت های علمی و فناوری کافی را در اختیار دارند تا بنا به ضرورت و بر حسب نیاز آن را در اختیار جامعه و مردم قرار دهند. موفقیت هایی که در تامین و تهیه مواد و تجهیزات مبتنی بر فناوری‌های جدید در دانشگاه ها و مراکز علمی صورت گرفته است نمونه و بخشی از این ظرفیت هاست.

نتایج اولین فراخوان طرح‌های پژوهشی مشترک ایران- ترکیه اعلام شد
نتایج اولین فراخوان طرح‌های پژوهشی مشترک ایران- ترکیه اعلام و تعداد ۲۲ طرح مشترک میان پژوهشگران ایرانی و ترکیه ای انتخاب شدند.
به گزارش مهر، با جمع بندی نظرات داوران هر دو کشور طی فروردین و اردیبهشت ۹۹، تعداد ۲۲ طرح مشترک میان پژوهشگران ایرانی و
ترکیه ای، با تصمیم مشترک مرکز همکاریهای علمی و بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و توبیتاک انتخاب شدند.
در پی اعلان فراخوان طرح‌های پژوهشی مشترک ایران و ترکیه در چارچوب برنامه TUBITAK-MSRT Joint Call ۲۰۲۰ (وزارت عتف) درتیرماه ۱۳۹۸ و اختصاص مهلت ۵ ماهه (بعد از یکبار تمدید مهلت بنا به درخواست محققین دو کشور) که به دریافت ۱۶۴ طرح پژوهشی مشترک بین  محققان ایرانی و ترکیه ای منجر شد، داوری های فنی و علمی از طریق سامانه های ویژه بارگذاری و داوری طرح ها در دانشگاه تبریز به عنوان مسئول کارگروه همکاریهای علمی ایران و ترکیه و نیز در سازمان پژوهش و فناوری ترکیه (توبیتاک) پیگیری شد.
فرآیند بررسی اولیه مدارک ارسالی  توسط کارشناسان انجام گرفت و سپس ۱۳۴ طرح نهایی که به طور صحیح و مطابق موارد درخواستی بارگزاری و ارسال شده بودند در دی ماه ۱۳۹۸ وارد مرحله داوری شدند. داوری علمی طرح‌ها در کشور با دعوت از اعضای هیات علمی و محققین از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی سراسر کشور انجام شد و برای هر طرح ۲ داور منتخب اختصاص یافت. در کشور ترکیه نیز داوری ها توسط توبیتاک با اختصاص ۳ داور به هر طرح انجام گرفت.
با جمع بندی نظرات داوران هر دو کشور طی فروردین و اردیبهشت ۹۹، تعداد ۲۲  طرح  مشترک میان پژوهشگران ایرانی و ترکیه ای، که در لیست داوری هر دو طرف برای انتخاب نهایی توصیه شده بودند، با تصمیم مشترک مرکز همکاری های علمی و بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و توبیتاک انتخاب شدند.شایان ذکر است که طرح هایی که صرفا از جانب یکی از طرفین برای انتخاب توصیه شده بود در لیست نهایی قرارنگرفتند.
بودجه اختصاص داده شده برای طرح‌های منتخب از طرف توبیتاک برای محقق ترکیه ای  مبلغ ۱۰۰ هزار لیره و از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای محقق ایرانی ۴۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.
 فهرست طرح‌های منتخب همراه با اسامی پژوهشگران، عناوین پروژه و نام دانشگاه های مربوطه، بر روی سایت مرکز همکاری‌های علمی و
بین المللی وزارت عتف اعلام شده است.
پژوهشگران منتخب دانشگاه ها و پژوهشگاه های وابسته؛ می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه انعقاد قراردادهای پژوهشی مشترک؛  با مدیریت همکاری‌های علمی و بین المللی دانشگاه تبریز ترجیحا با آدرس ایمیل irtu@tabrizu.ac.ir و یا از طریق شماره تلفن: ۰۴۱-۳۳۳۹۳۵۴۸  تماس حاصل کنند.

بازگشایی مدارس در خوزستان یک هفته به تعویق افتاد
با پیگیری استاندار خوزستان، زمان بازگشایی مدارس در این استان، یک هفته به تعویق افتاد.
به گزارش مهر، به دنبال اعلام وزارت آموزش و پرورش و متعاقب آن اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان برای بازگشایی مدارس در ۲۷ اردیبهشت ماه، نگرانی‌های بی شماری در بین مردم خوزستان و خانواده دانش آموزان ایجاد شد چرا که استان هم اکنون در مرحله طغیان بیماری کرونا قرار داد و حضور دانش آموزان در مدارس در این شرایط بسیار خطرناک است.
اعلام شد که با پیگیری استاندار خوزستان، بازگشایی مدارس استان خوزستان یک هفته به تعویق افتاده است و دانش آموزان استان همانند دانش آموزان سایر نقاط کشور، ۲۷ اردیبهشت به مدرسه نمی‌روند.