کشف اتفاقی یک ستاره-سیاره!

اخترشناسان می‌گویند یک جرم ترکیبی که به عنوان ستاره-سیاره یا کوتوله قهوه‌ای تعریف می‌شود، به لطف یک جابجایی گاز به طور تصادفی کشف شده است.

 



اخترشناسان می‌گویند یک جرم ترکیبی که به عنوان ستاره-سیاره یا کوتوله قهوه‌ای تعریف می‌شود، به لطف یک جابجایی گاز به طور تصادفی کشف شده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، کوتوله‌های قهوه‌ای که نه ستاره هستند و نه سیاره، برای اولین بار ۲۷ سال پیش به ما معرفی شدند. اکنون زمان ملاقات با یک کوتوله قهوه‌ای جدید فرا رسیده است.
ستاره شناسان یک کوتوله قهوه‌ای جدید را در پروژه بررسی ODISEA با استفاده از آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما کشف کرده‌اند.
آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما معروف به آلما(ALMA)، نام یک پروژه مهم نجوم رادیویی است که در تاریخ ۲۴ اسفند ۹۱ در مناطق بیابانی آتاکاما در شیلی رسماً راه‌اندازی شد.
پروژه ODISEA نیز برای مطالعه کل جمعیت دیسک‌های پیش‌سیاره‌ای در ابر مولکولی اوفیوچوس(Ophiuchus) در نظر گرفته شده است.
گروهی از ستاره شناسان به رهبری "داری رویز-رودریگز" از رصدخانه ملی رادیویی نجوم NRAO، جرمی موسوم به
 "SSTc۲d J۱۶۳۱۳۴.۱-۲۴۰۰۶" را بررسی کردند که در ابتدا به عنوان یک جرم ستاره‌ای کم‌نور شناسایی شد.به نظر می‌رسد این کوتوله قهوه‌ای تازه شناسایی شده با جرم تقریباً ۰.۰۵ جرم خورشیدی و پوسته کربن مونوکسید بیضی شکل، در حال تجربه از دست دادن جرم شبه‌کروی است.
  این کوتوله قهوه‌ای چگونه کشف شد؟
محققان ابتدا به طور تصادفی یک پوسته در حال انبساط از کربن مونوکسید را که توسط یک ذره با دمای پایین در جهت ابر مولکولی Ophiuchus تخلیه می‌شود، کشف کردند و مشاهدات تکمیلی نشان داد که این پوسته متعلق به SSTc۲d J۱۶۳۱۳۴.۱ است.
تیم تحقیقاتی برای توضیح آن، تعدادی فرضیه از جمله فروپاشی درون به بیرون یک هسته مولکولی متراکم در ابر Ophiuchus، از دست دادن جرم یک ستاره غول پیکر در پس زمینه، یا پوسته‌ای از گاز خارج شده از یک کوتوله قهوه‌ای جوان را بررسی کردند.
در نتیجه، فرضیه کوتوله قهوه‌ای توسط محققان محتمل‌ترین فرضیه در نظر گرفته شد.اخترشناسان توضیح دادند: ما نتیجه گرفتیم که منبع یک ستاره غول‌پیکر در پس‌زمینه دور نیست و به احتمال زیاد یک کوتوله قهوه‌ای جوان در ابر Ophiuchus است.
  کوتوله‌های قهوه‌ای
کوتوله‌های قهوه‌ای از فروپاشی ابرهای گازی میان‌ستاره‌ای تشکیل می‌شوند، اما آن‌قدر سبک هستند که نمی‌توانند واکنش‌های هسته‌ای را آغاز کنند تا جرم را به یک ستاره تبدیل کنند. از آنجایی که آنها نمی‌توانند به حد جرم ۸۰ مشتری برسند، نمی‌توانند به اندازه کافی گرم شوند.
کوتوله‌های قهوه‌ای برخلاف نامشان، بسته به دمای خود، رنگ‌های مختلفی در چشم انسان دارند. در حالی که کوتوله‌های قهوه‌ای سردتر، احتمالاً در چشم انسان سرخابی به نظر می‌رسند، گرم‌ترین آنها ممکن است نارنجی یا قرمز باشد.
کوتوله‌های قهوه‌ای می‌توانند کاملاً همرفتی و فاقد هرگونه لایه یا تمایز بر اساس عمق شیمیایی باشند.
اجسامی که اکنون کوتوله قهوه‌ای نامیده می‌شوند، توسط
"شیو اس کومار" در دهه ۱۹۶۰ میلادی به صورت تئوری بیان شد و در ابتدا کوتوله‌های سیاه نامیده می‌شدند.نخستین مشاهده بدون ابهام از یک کوتوله قهوه‌ای در سال ۱۹۹۵، پس از بیش از ۳۰ سال پیش‌بینی نظری رخ داد. نام این اجرام توسط "جیل تارتر" ستاره‌شناس آمریکایی در رابطه با رنگ مورد انتظار آن‌ها ابداع شد.