روغن زيتون؛ شاهكار طبيعت!

روغن زیتون از میوه درخت زیتون به دست می‌آید. این درخت نخستین بار در کرانه‌های دریای مدیترانه پرورش یافت. روغن زیتون را با فشردن میوه زیتون به دست می‌آورند که دارای مقدار زیادی چربی سیر نشده است.



روغن زیتون از میوه درخت زیتون به دست می‌آید. این درخت نخستین بار در کرانه‌های دریای مدیترانه پرورش یافت. روغن زیتون را با فشردن میوه زیتون به دست می‌آورند که دارای مقدار زیادی چربی سیر نشده است.
روغن به وسیله  خرد کردن کامل زیتون و جدا کردن روغن به وسیله روش‌های مکانیکی یا شیمیایی تولید می‌شود. این روغن در آشپزی، تولید لوازم آرایش، تولید دارو و صابون کاربردهای گوناگون دارد. در قدیم از روغن زیتون به عنوان سوخت چراغ‌های روغنی نیز استفاده می‌کرده‌اند. روغن زیتون در سراسر جهان به کار برده می‌شود. بیشترین مصرف آن در کشورهای پیرامون مدیترانه است. سه کشور عمده تولیدکننده روغن زیتون در جهان، اسپانیا، ایتالیا و یونان هستند. این سه کشور بیش از ۷۵ درصد از روغن زیتون جهان را تولید می‌کنند. اسپانیا حدود ۳۰درصد از روغن زیتون جهان را تولید می‌کند، دومین کشور ایتالیا و سومین یونان است.
روغن زیتون برای سلامت قلب، پوست، مو و رگ‌ها خیلی مفید است. اگر در قسمتی از بدن‌تان خون لخته شده است، آن‌را با روغن زیتون ماساژ دهید تا به زودی بهبود یابد.
 روغن زیتون سرشار از پلی‌فنل‌های محافظ قلب است که کلسترول را پایین می‌آورند. این روغن ضد التهاب است و اسیدهای چرب تک اشباع نشده‌ای دارد که بی‌ضررند و سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهند.
در نتیجه، مصرف روغن زیتون باعث کاهش وزن می‌شود. روغن زیتون اسیدهای چرب امگا-۳ دارد. کلسترول‌های خوب بدن (HDL) را افزایش می‌دهد و برای هضم غذا و متعادل نگه داشتن هورمون‌ها نیز مناسب است
روغن زیتون میزان «سروتونین» (هورمون شادی) را در بدن افزایش می‌دهد. بیشتر داروهای ضد افسردگی هم به تولید سروتونین در بدن کمک می‌کنند.
تنها عارضه‌ جانبی روغن زیتون (جز این‌که بعضی افراد به آن حساسیت دارند)، این است که مصرف خوراکی زیاد آن باعث اسهال خفیف می‌شود. اما، این ویژگی را هم می‌توان یک فایده دانست چون در صورت نیاز می‌توانید از آن به عنوان یک ملین طبیعی استفاده کنید.