تشکیل خوشه‌های علمی حل مسائل مختلف کشور در دانشگاه‌ها

وزیر علوم:

وزیر علوم از تشکیل خوشه‌های علمی حل مسائل مختلف کشور در دانشگاه و مراکز علمی کشور و ارسال نتایج نهایی این خوشه‌ها به دولت خبر داد.

تشکیل خوشه‌های علمی حل مسائل مختلف کشور در دانشگاه‌ها

وزیر علوم از تشکیل خوشه‌های علمی حل مسائل مختلف کشور در دانشگاه و مراکز علمی کشور و ارسال نتایج نهایی این خوشه‌ها به دولت خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی وزیر علوم در جلسه ۳۴۸ شورای  اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی که در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، خاطرنشان کرد: در دوره فعلی به تشکیل خوشه‌های علمی اقدام کرده و مسائل مختلف کشور را در گروه‌های مربوطه تجزیه و تحلیل کرده که جمع‌بندی آن را برای دولت ارسال کرده‌ایم.
  دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
در ادامه دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تجربه هیات مذکور گفت: فضای همکاری و هم‌افزایی میان دانشگاهی از موارد مهمی است که هرچه بتوان در جهت افزایش همکاری‌ها با دولت و بخش بازار بطور عام معطوف شود ارزشمند است.
وی با تأکید بر اهمیت محسوس بودن نتایج تحقیقات افزود: مناسب است دستورالعمل‌های ابلاغ شده و نتایج پژوهش هیات مذکور در اختیار همگان قرار گیرد.
دکتر عاملی ادامه داد:‌متأسفانه در طول تاریخ ایران آنچنان که لازم بوده است،‌ دولت‌ها دانشگاه را نپذیرفته‌اند و امکان رفع مشکلات را در درون دانشگاه‌ها جستجو نکرده‌اند و این امر تبدیل به یک فرهنگ اجرائی شده است.
وی افزود: ما نزدیک به چهار میلیون دانشجو و نزدیک به ۱۵۰ هزار عضو هیات علمی در کشور داریم که به‌طور بالقوه قابلیت رفع مشکلات و حل مسائل مهم و اساسی کشور را دارا هستند. به میزانی که به آنها کار اجرا شود، حوزه توانایی‌ها و نوآوری‌ها تقویت می‌شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شایسته است که شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم از این نوع تحقیقات حمایت به عمل
 آورد.
 حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی:
در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسرو پناه معاون
علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، پیشنهاد کرد: بهتر است‌ با عبور از تجربه دانشگاه‌های علم محور به مسئله جدیدی به نام دانشگاه موضوع‌محور متمایل شویم و مثل همین تجربه هیات مذکور به تشکیل دانشکده‌ای مثل دانشکده سیلاب اهتمام داشته باشیم تا از این طریق نهادهای دولتی و نظام موضوعات دانشگاهی را به این سمت هدایت
کنیم.
  دکتر عبدالله جاسبی
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:
همچنین دکتر عبدالله جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مناسب است اقدامات خوبی که به صورت پژوهش‌های کاربردی انجام می‌شود با بدنه نهادهای مسئول و مجری نیز مرتبط و عملیاتی شود
تا حلقه اتصال میان تحقیق و اجرا مرتبط شود.
  دکتر فرزاد جهان‌بین سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی
دکتر فرزاد جهان‌بین سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ظرفیت سامانه پژوهشیار با قریب به ۱۴۰هزار رکورد گفت:‌ انتظار می‌رود در پروژه‌های ملی از تمامی ظرفیت‌های موجود از قبیل ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی نیز استفاده شود.وی افزود: به نظر می‌رسد نوع نگاهی که مسئولین به دانشگاه دارند سبب شده تا به ظرفیت دانشگاه توجه چندانی نشود و برای همین امر پیشنهاد می‌شود در کنار فعالیت‌های دانشگاهی در طرح‌های ملی این‌چنینی حضور پررنگ مسئولین را نیز شاهد باشیم.
  دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم:
دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم پیشنهاد کرد: با توجه به وجود مشکلات متعدد این چنینی در کشور می‌توان برای تمامی دروس دانشگاهی واحدی تحت عنوان درس مدیریت بحران را لحاظ کرد.
  دکتر محمود نیلی
 احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران:
دکتر محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تشکیل هیات بررسی علل و عوامل مرتبط با مدیریت سیلاب به ارائه گزارشی از روند عملکرد این هیات پرداخت و گفت: گام‌های اصلی که این هیات انجام داد، شامل "روایت حادثه"، "آسیب‌شناسی وضعیت موجود"، "مستندسازی درس‌آموخته‌های رخ‌داده‌های سیل ابتدای سال ۹۷ و ۹۸" و نیز "ارائه راهبردها" بوده است.
وی افزود: این هیأت که شامل ۱۵ کارگروه همراه با ۲۹۰ عضو بوده است توانسته با تشکیل سیستم مدیریت دانش و مستندسازی اطلاعات مجموعه‌ای قوی از اخبار، گزارش، تحلیل و پایان‌نامه پیرامون موضوع سیلاب جمع‌آوری کند.
دکتر نیلی احمدآبادی ادامه داد: همچنین اقداماتی از قبیل جمع‌آوری و به اشتراک‌گذاری تجارب موفق جهانی در مدیریت سیل، برقراری ارتباط با دانشگاه‌ها و سازمان‌های فعال در حوزه سیل در سایر کشورها، تنظیم جلسات با گروه‌های بین‌الملل در زمینه موضوع سیل و مواردی از این قبیل مسائلی بوده که هیات مذکور در زمینه بین‌الملل انجام داده است.