كاكائو و رابطه خوشمزه آن با توانايي ذهني!

از آن‌جا که در نوشیدنی‌های کاکائویی فلاوانول وجود دارد مصرف این نوشیدنی‌ها می‌تواند توانایی ذهنی افراد را افزایش دهد. فلاونول ترکیبی از زردینه‎ها هستند که در گیاهان یافت می‎شوند و تحقیقات جدید نشان داده می‎توانند خطر ابتلا به آلزایمر را تا حد بسیار زیادی کاهش بدهند.

كاكائو و رابطه خوشمزه آن با توانايي ذهني!



از آن‌جا که در نوشیدنی‌های کاکائویی فلاوانول وجود دارد مصرف این نوشیدنی‌ها می‌تواند توانایی ذهنی افراد را افزایش دهد. فلاونول ترکیبی از زردینه‎ها هستند که در گیاهان یافت می‎شوند و تحقیقات جدید نشان داده می‎توانند خطر ابتلا به آلزایمر را تا حد بسیار زیادی کاهش بدهند.
براساس تحقیقات انجام شده فلاونول‎ها را باید در گیاهان مصرف کرد و ترکیبات آن در داروها به اندازه مصرف گیاهی آن تاثیر گذار نیست.
محققان انگلیسی و آمریکایی اخیرا دریافته‌اند افراد بزرگسالی که پیش از انجام امور دشوار یک نوشیدنی کاکائویی حاوی مقادیر بالای فلاوانول استفاده کرده بودند، در انجام وظایف دشوار شناختی بهتر عمل می‌کردند.
پس از مصرف کاکائوی غنی از فلاوانول، میزان اکسیژن‎رسانی خون در قشر پیشانی مغز شرکت‎کنندگان افزایش می‌یابد و از آن‎جا که این بخش نقشی اساسی در شناخت و تصمیم‎گیری دارد آن‎ها می‌توانند بهتر تصمیم بگیرند و کار خود را بهتر انجام دهند. فلاوانول‌ها آنتی‌اکسیدان هستند و در چای، تمشک آبی، سیب، گلابی، گیلاس و بادام زمینی و هم‌چنین در دانه‌های درخت کاکائو به‌وفور یافت می‌شوند. اين  مطالعه جدید اولین مطالعه‌ای است که تأثیر مثبت فلاوانول‌ها را بر عملکرد عروق مغزی و عملکرد شناختی در بزرگسالان جوان سالم پیدا کرده است.
فلاوانول‌ها مولکول‌های کوچکی هستند که در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات و همچنین کاکائو یافت می‌شوند. آنها رنگ‌های شاد و روشن به میوه‌ها و سبزیجات می‌دهند و بر نحوه عملکرد عروقی بدن تاثیر مثبت می‌گذارند. محققان شرکت کنندگان را قبل از مصرف کاکائوی سرشار از فلاوانول در دو آزمایش جداگانه مورد آزمایش قرار دادند. در یک آزمایش در آن افراد کاکائو غنی از فلاوانول دریافت کردند و در دیگری کاکائوی فرآوری شده با مقدار بسیار کمی فلاوانول مصرف کردند.حدود دو ساعت پس از مصرف کاکائو، محققان آزمایشی را آغاز کردند تا میزان گردش خون مغز شرکت کنندگان را به چالش بکشند.
این آزمایش شامل تنفس پنج درصد دی اکسید کربن(تقریباً ۱۰۰ برابر غلظت طبیعی هوا) که تأثیری به نام «هیپرکاپنیا »(hypercapnia) ایجاد می‌کند، بود. این یک روش استاندارد برای به چالش کشیدن عروق مغز برای تعیین میزان پاسخ آن است.
بدن به‌طور معمول با افزایش جریان خون در مغز واکنش نشان می‌دهد. این روش اکسیژن بیشتری وارد بدن می‌کند و همچنین به مغز اجازه می‌دهد تا دی اکسید کربن بیشتری را از بین ببرد.
محققان دریافتند پس از مصرف نوشیدنی کاکائویی غنی از فلاوانول، واکنش اکسیژن رسانی مغزی قوی‌تر و سریع‌تری داشتند. سطح اکسیژن‌رسانی در افرادی که کاکائو با فلاوانول بالا مصرف کرده بودند در مقایسه با افرادی که کاکائو با فلاوانول کم مصرف کرده بودند، بیش از سه برابر بیشتر بود و پاسخ اکسیژن‌رسانی نیز حدود یک دقیقه سریع‌تر بود.
با این وجود هیچ تفاوت قابل اندازه‌گیری در عملکرد در کارهای آسان‌تر وجود نداشت؛ این نشان می‌دهد که فلاوانول‌ها فقط ممکن است در هنگام انجام کارهای شناختی پیچیده مفیدتر باشند.