۲۶۰۰ تن قارچ خوراکی در آذربایجان غربی تولید می‌شود

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی:

۲۶۰۰ تن قارچ خوراکی در آذربایجان غربی تولید می‌شود


مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از فعالیت ۶۵ واحد قارچ خوراکی با ظرفیت تولید سالانه دو هزار و ۶۰۰ تن در استان خبر داد.
به گزارش مهر، عزیز امانی در جلسه هماهنگی پیشگیری از مسمومیت ناشی از قارچ‌های خودرو در سطح استان با بیان اینکه بیشترین میزان تولید قارچ خوراکی در شهرستان ارومیه است، اظهار کرد: دولت از متقاضیان سرمایه گذاری برای کشت محصولات گلخانه‌ای در جهت بالا بردن کیفیت محصولات و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی حمایت می‌کند.
وی سطح زیر کشت تولید قارچ خوراکی را ۱۴.۵ هکتار اعلام و اضافه کرد: شهرهای ارومیه، سردشت، پلدشت، شاهین دژ، نقده و خوی بیشترین سطح زیر کشت قارچ خوراکی در استان را دارند.
امانی با اشاره به رویش قارچ‌های سمی همزمان با فصل بهار و گرایش مردم به استفاده از این قارچ‌ها هشدار داد و افزود: تشخیص قارچ‌های وحشی سمی و غیر سمی بسیار سخت است بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از این نوع مسمومیت، مصرف نکردن قارچ‌های وحشی است.
وی با بیان اینکه قارچ‌های خوراکی پرمصرف در استان شامل قارچ‌های دکمه‌ای، صدفی هستند که در اکثر مناطق می‌رویند افزود: شناخت
 قارچ سمی از خوراکی نیاز به آگاهی دقیق و علمی دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، عنوان کرد: برخی مشخصات زیست شناختی در تمایز قارچ سمی از خوراکی نقش ویژه‌ای دارند، آگاهی از این خصوصیات برای مردم عادی امکان پذیر نبوده و نیازمند کارهای ازمایشگاهی است.
امانی تأکید کرد: هموطنان از مصرف خودسرانه و غیر کارشناسانه قارچ‌های موجود در طبیعت خودداری کرده و به خاطر یک وعده مصرف قارچ زندگی خود و خانواده خود را به خطر نیندازند البته قارچ‌های بسته‌بندی‌شده موجود در بازار بهترین گزینه جهت مصرف است.
وی، با اشاره به اینکه توزیع قارچ‌های سمی و خوراکی در مناطق جغرافیایی مجزا از یکدیگر نیست، خاطرنشان کرد: در اکثر مناطق استان هم قارچ خوراکی و هم سمی وجود دارد ولی اکثر قارچ‌های سمی، در مناطق جنگلی و چمن‌زارها رشد می‌کند.