چند جایگزین خوشمزه برای مولتی ویتامین‌ها

اغلب ما عادت کرده‌ایم که ویتامین‌های مورد نیاز بدن خود و خانواده خویش را با انواع ویتامین‌ها و مکمل‌ها و مولتی‌ویتامین‌های دارویی، تامین کنیم، مکمل‌های دارویی که احتمالا به‌ویژه برای کودکان، خیلی راحت‌تر از خوردن انواع غذاها و میوه‌هاست. و حتی برای افرادی‌که درگیری‌های شغلی دارند و فرصت نمی‌کنند به‌طور مرتب و سالم تغذیه کنند، ترجیح این است که از مکمل‌های مختلف برای رفع نیاز بدن‌شان به ویتامین استفاده کنند. اما ماجرای استفاده از این مکمل‌ها، در کنار تمام مزایای که دارند این است که فیبر و دیگر مواد مورد نیاز بدن را نمی‌توانند به بدن برسانند و لاجرم بدن، در طولانی‌مدت کارکرد مناسب خود را از دست می‌دهد. نکته مهم این است که در کنار مصرف هرگونه مکمل ویتامینی، باید تلاش کنیم فرصت استفاده از انواع میوه‌ها و سبزی‌ها را از دست ندهیم. چرا که مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها، جدای از ویتامین‌هایی که دارند، می‌توانند موجب عدم بروز برخی بیماری شده و خطر بروز سکته‌های مغزی و قلبی و انواع سرطان‌ها را کاهش دهند.بنابراین خوردن این مواد غذایی را جدی بگیرید:

چند جایگزین خوشمزه برای مولتی ویتامین‌ها

اغلب ما عادت کرده‌ایم که ویتامین‌های مورد نیاز بدن خود و خانواده خویش را با انواع ویتامین‌ها و مکمل‌ها و مولتی‌ویتامین‌های دارویی، تامین کنیم، مکمل‌های دارویی که احتمالا به‌ویژه برای کودکان، خیلی راحت‌تر از خوردن انواع غذاها و میوه‌هاست. و حتی برای افرادی‌که درگیری‌های شغلی دارند و فرصت نمی‌کنند به‌طور مرتب و سالم تغذیه کنند، ترجیح این است که از مکمل‌های مختلف برای رفع نیاز بدن‌شان به ویتامین استفاده کنند. اما ماجرای استفاده از این مکمل‌ها، در کنار تمام مزایای که دارند این است که فیبر و دیگر مواد مورد نیاز بدن را نمی‌توانند به بدن برسانند و لاجرم بدن، در طولانی‌مدت کارکرد مناسب خود را از دست می‌دهد. نکته مهم این است که در کنار مصرف هرگونه مکمل ویتامینی، باید تلاش کنیم فرصت استفاده از انواع میوه‌ها و سبزی‌ها را از دست ندهیم. چرا که مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها، جدای از ویتامین‌هایی که دارند، می‌توانند موجب عدم بروز برخی بیماری شده و خطر بروز سکته‌های مغزی و قلبی و انواع سرطان‌ها را کاهش دهند.بنابراین خوردن این مواد غذایی را جدی بگیرید:
انواع سیب‌ها: سیب سرشار از موادمعدنی، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هاست. مصرف روزانه سیب، نیاز ما به داروها را کاهش می‌دهد. سیب دارای فیبر زیاد است؛ به‌خصوص فیبر محلول که می‌تواند قند و کلسترول خون را تنظیم کند. سیب منبع خوبی از پتاسیم است که درکاهش فشارخون موثر است. مواد مغذی موجود در انواع سیب ما را در برابر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مصون کرده وخطر ابتلا به برخی سرطان‌ها از جمله سرطان ریه و آلزایمرو آسم را کاهش می‌دهد. 
آجیل‎ها: انواع آجیل منبع چربی‎های سالم، پروتئین، فیبر و آنتی‎اکسیدان‎ها هستند.برخیانواع آجیل، حتی از غذاهای گیاهی آنتی‌اکسیدان بیشتری دارند. مصرف منظم آجیل با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط مستقیم دارد و منجر به کاهش مرگ‌ومیر در زنان بعد از سنین یائسگی می‌شود.
انواع توت‌ها: رنگ‌های متنوع انواع توت‌ها نشانه وجود آنتوسیانین در آن‌هاست که یک ماده شیمیایی گیاهی محسوب شده و خواص زیادی برای سلامت دارد. آنتوسیانین‌ها برای مبارزه با سلول‌های سرطانی مفید بوده و به جنگ التهاب می‌روند. به‌عنوان مثال ترکیبات موجود در زغال اخته منجر به جلوگیری از پوکی استخوان شده، کلسترول بد را پایین آورده و منجر به سرکوب عوامل رشد تومور می‌شود.توت‌ها منبع فیبر، ویتامین B، پتاسیم و ویتامین C هستند.سبزیجات کریستالی  سبزیجات از قبیل کلم بروکسل، کلم بروکلی، تربچه و ... با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها ارتباط دارند. به گزارش موسسه ملی سرطان در آمریکا، مصرف این سبزیجات منجر به غیرفعال شدن و مرگ سلول‌های سرطان‌زا شده و از آسیب‌های اولیه به DNAجلوگیری می‌کند. علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان، این سبزیجات منابع غنی از فیبر، مواد معدنی و ویتامین‌ها از جمله ویتامین K، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین E، پتاسیم، و سلنیوم هستند.
تخم مرغ: به دلیل داشتن کلسترول بالا، هم‌چنان ترس از مصرف زیاد آن وجود دارد ولی در سال‌های اخیر ثابت شده که تخم‌مرغ یک منبع غذایی بسیار سالم است. مطالعات نشان داده که مصرف بیش از یک عدد تخم مرغ در روز نه تنها خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته را افزایش نمی‌دهد، بلکه منجر به افزایش سطح کلسترول خوب می‌شود. تخم مرغ هم‌چنین شامل تمام اسیدآمینه‌های ضروری برای تامین پروتئین بدن است و منبع خوبی از ویتامین A، ویتامین B، آهن، سلنیوم، کولین و ید محسوب می‌شود.