تولید سالانه ۲۲ میلیون تن محصولات علوفه‌ای در کشور

مدیرکل دفتر امور غلات وزارت جهادکشاورزی:

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی از تولید سالانه حدود ۲۲ میلیون تن محصولات علوفه‌ای در کشور خبر داد.

تولید سالانه ۲۲ میلیون تن محصولات علوفه‌ای در کشور

 


مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی از تولید سالانه حدود  ۲۲ میلیون تن محصولات علوفه‌ای در کشور خبر داد.
به گزارش مهر، فرامک عزیزکریمی، در بازدید از مزارع دیم شهرستان‌های هشترود و مراغه در گفتگو با خبرنگاران در ارتباط با تولید علوفه و خوراک دام کشور اظهار داشت: طبق آمار حدود ۷۵ تا ۸۰ میلیون تن در سال علوفه و خوراک دام مصرف می‌شود که از این مقدار حدود ۲۰ تا ۲۲ میلیون تن در داخل کشور تولید می‌شود.
وی افزود: با اجرای طرح جهش تولید در تابستان‌ها حدود ۱.۵ تا ۲ تن بر تولید محصولات علوفه‌ای اضافه شده است که در نوع خود چشمگیر است.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با معرفی انواع محصولات علوفه‌ای تولید شده در کشور گفت: این محصولات شامل یونجه، شبدر، علوفه‌های سیلویی مثل ذرت علوفه‌ای بالغ بر ۱۳.۵ تا ۱۴ میلیون تن را در برگرفته و محصولات دیگر شامل ارزن علوفه‌ای، سورگون و ارقام توسعه یافته چغندر علوفه‌ای می‌باشند.
عزیز کریمی با بیان اینکه در خشکسالی سال پیش رو تولید محصولات علوفه‌ای کاهش ۴۰ درصدی را به خود دیده، افزود: برنامه ریزی و اقداماتی جهت جبران کمبود این محصولات با توجه به استفاده خیلی کم از آب اجرا شده که تحت عنوان توسعه کشت محصولات علوفه‌ای کم آب بر پیاده سازی شده است.
وی افزود: کشت سورگون علوفه‌ای در راستای همین برنامه حدود ۱۰۰۰ تن انجام شده و ۵۰۰ تن آن بین استان‌های مختلف توزیع شده و با توجه به مقاومت این رقم به خشکی و کم آبی امکان کشت در تمامی استان‌ها وجود دارد.
وی با معرفی محصول جدید که برای اولین بار در کشور کشت شده است، گفت: سورگون دانه‌ای محصولی است که به دلیل خاصیت دارویی تا ۵۰ درصد مصرف انسانی داشته و می‌تواند تا ۵۰ درصد در خوراک مرغ گوشتی و ۷۵ درصد در خوراک مرغ تخم گذار مصرف شده و جایگزین مناسبی برای ذرت علوفه‌ای می‌باشد.
عزیز کریمی با اشاره به رقم جدید این محصول به نام فومن گفت: ۱۵۰ تن از این محصول در سال جدید برای اولین بار کشت شده است.
وی افزود: در برنامه توسعه ارقام چغندر علوفه‌ای، ۹۶۰۰ هکتار از مزارع در فصل بهار برای این محصول اختصاص یافته است و توانایی این رقم به کشت در فصل پاییز با میزان مصرف آب خیلی کم حدود
 ۱۰۰ تن در هکتار می‌رسد.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی با معرفی ارزن علوفه‌ای به عنوان محصول علوفه‌ای دیگر جهت کشت در سال پیش رو، گفت: این رقم با توجه به مقاوم بودن در برابر خشکی و کم آبی در بازه زمانی ۷۰ روزه، با مصرف خیلی کم آب می‌تواند عملکرد مناسبی داشته باشد و به کشاورزان جدید کشت در فصل بهار و تابستان، محصولات و رقم‌های اشاره شده را توصیه کرد.
وی افزود: برای فصل‌های سرد بهتر است محصولاتی مثل قسیل جو و نخود علوفه‌ای کشت شود.
عزیزکریمی در پایان به برنامه وزارت جهادکشاورزی در اجرای این طرح تاکید کرد و گفت: هدف وزارت جهاد کشاورزی تامین علوفه مورد نیاز کشور با مصرف بسیار پایین آب است.