چگونه غذاها را فریز کنیم؟

یکی از راه های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی فریزر کردن آنهاست. فریز کردن مواد غذایی با یکدیگر متفاوت است و قرار دادن برخی از مواد غذایی در یخچال تغییراتی در طعم، بو و کیفیت به وجود می آورد. پس همه غذاها قابل فریز کردن نیستند و خوردن بعضی از غذاهای فریز شده می تواند مضر و خطرناک باشد. با مطالعه این بخش از سبک زندگی نمناک دریابید چگونه غذاهای پخته خود را فریزر کنید. اغلب ما انواع خورشت، سوپ، سبزیجات سرخ شده، صیفی‌جات مانند بادمجان، کدو، لوبیا را به‌صورت سرخ‌کرده یا نیمه پخته در فریزر قرار می‎دهیم.


یکی از راه های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی فریزر کردن آنهاست. فریز کردن مواد غذایی با یکدیگر متفاوت است و قرار دادن برخی از مواد غذایی در یخچال تغییراتی در طعم، بو و کیفیت به وجود می آورد. پس همه غذاها قابل فریز کردن نیستند و خوردن بعضی از غذاهای فریز شده می تواند مضر و خطرناک باشد. با مطالعه این بخش از سبک زندگی نمناک دریابید چگونه غذاهای پخته خود را فریزر کنید. اغلب ما انواع خورشت، سوپ، سبزیجات سرخ شده، صیفی‌جات مانند بادمجان، کدو، لوبیا را به‌صورت سرخ‌کرده یا نیمه پخته در فریزر قرار می‎دهیم.
گاهی هم به دلیل مشغله کاری، فرصت کافی برای تهیه روزانه غذا وجود ندارد و به ناچار حجم زیادی غذا برای دو یا چند وعده تهیه می‌کنیم. در مواردی دیده شده که برخی افراد مقدار زیادی غذا برای چند وعده تهیه کرده و آن‌را فریز می‌کنند.
غذای مانده یعنی غذایی که بعد از مصرف مقدار اضافی آن در یخچال نگهداری می‌شود، از نظر کیفیت و ارزش غذایی قابل مقایسه با غذایی که تازه و بعد از پخت مصرف می‌شود، نیست. مصرف غذای مانده ممکن است باعث ایجاد مسمومیت شود.
در این زمینه رعایت این نکات ضرورت دارد:
- غذای پخته‌شده به هیچ‌وجه نباید بیشتر از دو ساعت بیرون از یخچال بماند، زیرا فرصت برای رشدمیکروارگانیسم ها فراهم می‌شود.
- نان یکی از خوراکی هایی است که توصیه می‌شود بعد از تهیه و سرد کردن، به‌سرعت فریز شود تا از بیات شدن آن جلوگیری شود.
- حتی اگر برای زمان کوتاهی می‌خواهیم غذا را در یخچال نگهداری کنیم، تاکید می‌شود آن‌را در ظرف‌های در دار قرار دهیم تا احتمال آلودگی را به کمترین میزان برسانیم.
اگر غذا بیشتر از دو روز در یخچال باقی بماند، ممکن است در طعم و بوی آن تغییر محسوس نباشد، اما احتمال آلوده بودن آن بالاست که ممکن است بعد از مصرف باعث علائم گوارشی مثل اسهال، دل‌پیچه و حالت تهوع شود.
- برای گرم کردن غذایی که از یخچال بیرون آورده‌ایم، اجازه دهیم غذا کامل گرم شود و حرارت به کل غذا منتقل شود.
- از فریز و منجمد کردن برنج خودداری کنید.
- گوشت خام را نباید بیشتر از دو روز در محفظه یخچال نگهداری کرد و باید آن‌را فریز کنیم.
- قبل از قراردادن غذا در یخچال اجازه دهیم غذا از داغی بیفتد، سپس به سرعت آن‌را در یخچال قرار دهیم.
- مواد غذایی مثل ماهی و میگو فسادپذیری بیشتری دارند و باید در خرید و سپس نگهداری آن‎ها دقت بیشتری شود. غذاهای دریایی نباید بیشتر از یک یا دو روز در یخچال نگهداری شوند.
- غذایی را که در ترکیباتش از سس مایونزاستفاده شده، نباید مدت زمان زیادی در یخچال نگهداری کرد.
- از فریز کردن موادغذایی حاوی نیترات، مانند سوسیس و کالباس خودداری کنید، چرا که در تهیه این مواد غذایی، نیتریت به‌عنوان ماده نگهدارنده به آن‌ها اضافه می‌شود.