بومی‌سازی ۸۰ درصد تجهیزات چاه‌های نفتی کشور به‌واسطه توسعه پژوهش

بومی‌سازی ۸۰ درصد تجهیزات چاه‌های نفتی کشور به‌واسطه توسعه پژوهش



مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه‌ پژوهش گره‌گشای صنعت نفت کشور بوده است، گفت: به‌واسطه فعالیت‌های پژوهشی، اکنون بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد چاه‌های نفت و گاز کشور با دانش و تجهیزات ایرانی فعالیت می‌کنند.
به گزارش خبرنگار شانا، مهدی فکور  در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری در محل ساختمان مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ضمن تبریک این هفته به پژوهشگران، نوآوران و فناوران صنعت نفت، اظهار کرد: امروزه در زندگی روزمره خود به دانش نیاز داریم و یکی از کارهای پژوهش خلق دانش است و هر روز بحث دانش و پژوهش در زندگی افراد برجسته‌تر می‌شود.
وی با اشاره به نقش گسترده پژوهش و فناوری در صنعت نفت افزود: فقط در کشور ما در بُعد انرژی، گشایش‌های بسیاری به‌واسطه پژوهش فراهم شده است و اکنون ۸۰ تا ۹۰ درصد فعالیت و تجهیزات چاه‌های ایران از پمپ‌های درون‌چاهی تا تاج چاه همه ایرانی هستند.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه موضوع خالقیت را نمی‌توان از ذات خدا جدا دانست، تصریح کرد: مخلوقات خدا برای راحتی انسان خلق شده‌اند و کار پژوهش کشف رابطه انسان و آن مخلوقات برای راحتی بیشتر است.
فکور ضمن تشریح مشکلات فرآیندی در کشور گفت: فرآیندها در کشور حتی برای اهداف ساده، پیچیده و مشکل‌ساز هستند و نیاز به اصلاح دارند، اما این اصلاح نمی‌تواند به‌واسطه تنها قانون‌گذار و فردمحور اجرا شود، بلکه نیازمند کار دانشی و پژوهشی است و طی پژوهش باید فرآیندهای جدید و روش‌های جدید برای آسان کردن کارها احصا شوند.
وی با بیان اینکه زمانی که طرح پژوهشی مطرح می‌شود، باید آثار جانبی آن مدنظر قرار گیرد تا پژوهشگر مطمئن شود خروجی طرح پژوهشی وی اثر نامطلوبی ایجاد نمی‌کند، اظهار کرد: باید برای هر پروژه‌ای که اجرا می‌شود بحث پژوهش دنبال شود و این‌طور نباشد که بعد از اجرای یک طرح و رویارویی با مشکل به‌دنبال راه‌حل پژوهشی برای آن باشیم.