حمایت از دامداری می تواند در تولید ، گوشت و لبنیات نقش داشته باشد و به بحران بیکاری و مهاجرت خاتمه دهد

فرشید داودی رئیس هیات مدیره اتحادیه دامداران گیلان :

استان گیلان به عنوان قطب کشاورزی در کشور مطرح است که البته دامداری هم شاخه ای از کشاورزی می باشد . گفتنی است که دامداری در استان گیلان به صورت سنتی اداره

حمایت از دامداری  می تواند در تولید ، گوشت و لبنیات نقش داشته باشد و به بحران بیکاری و مهاجرت خاتمه دهد

 


 


استان گیلان به عنوان قطب کشاورزی در کشور مطرح است که البته دامداری هم شاخه ای از کشاورزی می باشد . گفتنی است که دامداری در استان گیلان به صورت سنتی اداره
می شود و دامداری سنتی هم از مزایای زیادی به لحاظ تغذیه برخوردار است مثلا بیشتر از چراگاه های تازه و از منابع آب طبیعی استفاده می کنند که البته مصرف تولید اینگونه دامداری در تقویت جسم و روح انسان تاثیر فراوانی دارد و از طرفی یک دامدار می تواند در صنعت تولید ، گوشت و لبنیات نقش تاثیر گذاری داشته باشد و از همه مهمترمی تواند به بحران بیکاری  خاتمه دهد اما با این شرایط به جرات می توان گفت که در حال حاضر دامداران ما روزگار خوشی ندارند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند جادارد تا هرچه سریعتر مدیران ذیربط دست بکار شوند تا با رفع مشکل این قشر زحمتکش بتوانند خون تازه ایی به جامعه کشاورزی در روستاها ی گیلان تزریق کنند .
فرشید داودی رئیس هیئت مدیره اتحادیه دامداران استان گیلان افزود که جمعیت عظیمی از دامداران که به ۴۵۰۰۰ نفر می رسند یک خانواده
۷۰ الی ۸۰ هزار نفری را تشکیل
می دهند که تلاش دارند تا بازوی قوی برای دولت و نظام در ایجاد اشتغال باشند جا دارد این عزیزان  زحمتکش مورد توجه وحمایت دولت مردان قرار
 بگیرند
داودی همچنان افزود :با حمایت  دامداران می توانیم از مهاجرت  روستاییان به شهرها جلوگیری کنیم و و همچنان  به بحران بیکاری هم خاتمه دهیم والبته  تلاش داریم  تا تولیدات خود را جایگزین محصولات دانمارکی و گوشت برزیلی کنیم  و تولیدات دامی به سایر کشورها صادرشود  که البته در حال حاضر ما شیر خشک را به صورت پودر از طریق کارخانجات مستقر در استان گیلان صادر می کنیم .
داودی می گوید من یک روستایی هستم و درد یک کشاورز دامدار را لمس می کنم و هیچگاه با هیچ احدی رودربایستی ندارم و همچنان از حقوق دامدار دفاع میکنم.
ای کاش هرگونه تصمیم گیری درباره دامداران را به عهده اتحادیه بگذارید چون غذای دام را باید
خود دامدار انتخاب کند و به دامداران محول شود که این موارد در قانون صنفی هم آمده است .
گفتنی است که دامداران برای طرح مشکلات و راه حل آن ابتدا به اتحادیه یا تعاونی مراجعه می کنند سپس به جهاد کشاورزی اگر احیانا  خواسته ها ی آنان تامین نشود و مشکلات موجود برطرف نگردد مطمعنا"باید  فاتحه دامداری را در استان گیلان بخوانیم .
سپس مهندس عباس یوسفی مدیر عامل اتحادیه دامداران گیلان نیز رشته سخن را بدست گرفت و با یاد خدای سبحان سخنان خود را آغاز کرد و گفت در دنیا ایجاد اشتغال برای  جوانان وظیفه دولت است تا جوانان عزیز تحصیلکرده بتوانند با شغلی آبرومندانه  به زندگی غرور آفرین خود ادامه دهندکه خوشبختانه دامداران عزیز و زحمتکش گیلانی آستین همت بالا زدند و هرچی در بساط دارند به میدان آورده اند تا با ایجاد اشتغال و از مهاجرت جوانان به شهر ها جلوگیری به عمل آورند .
آیا دولت با این قشری که فداکاری می کنند نباید همراهی داشته باشد و نباید از آنان  حمایت کنند.
یوسفی افزود در حال حاضر بیش از ۷۲ هزار نفر عضو فعال در اتحادیه داریم که الحمدالله فعالیت خوبی هم می شود اما متاسفانه در مسیر تولید با سختی های زیادی رو به رو هستند .یوسفی در ادامه گفت ای کاش هرگونه تصمیم گیری در خصوص امور دام را با مشورت اتحادیه  انجام دهند تا در قیمت تولید شیر و فروش آن دامداران زحمت کش متحمل ضرر و زیان فراوانی نباشند چون
هزینه های سرسام آور و گرانی
لحظه ای غیر قابل تحمل است و با این شرایط هزینه های تولید با فروش آن اصلا همخوانی ندارد و سراسر ضرر است اما همچنان دامداران عزیز ما تلاش دارند تا این حجم اشتغال را حفظ کنند.
در ادامه فرشید داودی رئیس هیات مدیره اتحادیه گیلان افزود ما از دکتر کوچکی نژاد نماینده مردم  رشت و علی الخصوص جناب مهندس نجفی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی انتظار داریم تا در جهت رفع مشکلات دامداران اقدامات اساسی داشته باشند و با همراهی و حمایت همه جانبه خود این قشر عظیمی که در حال فعالیت هستند را از نا امیدی نجات دهند .
در پایان آقایان فرشید داودی رییس هیات مدیره و مهندس
عباس یوسفی مدیر عامل اتحادیه دامداران استان گیلان اشاره داشتند ما از مقامات ذیربط توقع زیادی نداریم حداقل غذای دام را به دامداران
محول کنند مواد اولیه ای که برای تهیه کنسانتره به کارخانجات تحویل می شود به خود دامداران تحویل دهند  چون دامدار بهتر تشخیص می دهدو آشنایی کافی به تهیه غذای دام دارند و حتی با هزینه کمتر می توانند همان کنسانتره ایی که کارخانجات تهیه می کنند آماده سازد و از طرفی برای تهیه غذای خود سرگردان نمی شوند و همچنان بااین روش به تقویت و توسعه تولید کمک فراوانی می شود .
انشاالله
رشت - سید اکبر خوشحال