گوشت قرمز را از سبد خانوار حذف نكنيد!

مي‌دانيم كه مدتي است انواع گوشت از قرمز گرفته تا سفيد تا چه حد گران شده است، چنان گران شده كه اغلب خانواده‌ها امكان استفاده از آن‌را كاهش داده و برخي ديگر هم به كلي آن‌را از سبد تغذيه خانوار حذف كرده‌اند. طبيعي است كه انسان به‌عنوان يك موجود همه‌چيزخوار –گياه و گوشت- به دليل ساختار جسمي خود، به انواع پروتئين حيواني و گياهي نياز دارد و نمي‌توان و نبايد اين موارد را به‌كلي حذف كرد، گرچه با توجه به شرايط اقتصادي فعلي، ناچار از كم استفاده كردن هستيم.

گوشت قرمز را از سبد خانوار حذف نكنيد!



مي‌دانيم كه مدتي است انواع گوشت از قرمز گرفته تا سفيد تا چه حد گران شده است، چنان گران شده كه اغلب خانواده‌ها امكان استفاده از آن‌را كاهش داده و برخي ديگر هم به كلي آن‌را از سبد تغذيه خانوار حذف كرده‌اند. طبيعي است كه انسان به‌عنوان يك موجود همه‌چيزخوار –گياه و گوشت- به دليل ساختار جسمي خود، به انواع پروتئين حيواني و گياهي نياز دارد و نمي‌توان و نبايد اين موارد را به‌كلي حذف كرد، گرچه با توجه به شرايط اقتصادي فعلي، ناچار از كم استفاده كردن هستيم.
خوردن گوشت علاوه بر این‌که رژیم غذایی ما را غنی می‌کند، مواد معدنی مانند آهن و پروتئین را برای افزایش قدرت عضلات و خون‌سازی بهتر تأمین می‌کند. البته روش‌های متعددی برای تأمین مواد لازم بدن و جایگزینی برای گوشت وجود دارد اما تنها خود گوشت است که هم‌چون یک بسته کامل غذایی عمل می‌کند و باقی جایگزین‌ها فقط توانایی تأمین بخشی از نیازهای بدن را دارند. خواص گوشت قرمز محدود به مواردی که در ادامه به آن اشاره می‌شود نیست. اما لازم است بدانيم كه حذف گوشت قرمز موجب چه مشكلاتي براي بدن مي‌شود.
 مواد مغذی گوشت قرمز شامل: پروتئین، چربی، انرژی، ویتامین‌های D و گروه ویتامین‌هایB ، آهن، اسید چرب امگا3، روی و سلنیوم مي‌شود. گوشت قرمز یکی از منابع آنتی‌اکسیدانی است که رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد. سلنیوم موجود در آن با همکاری ویتامین E عملکرد آنتی‌اکسیدانی آن‌را بهبود و به بیشترین حد می‌رساند تا با رادیکال‌های آزاد و عوامل به خطر اندازنده سلامت مبارزه کنند.
یکی از مهم ترين خواص گوشت قرمز، آهن موجود در آن مي‌باشد مسئول خون‌رسانی و تأمین هموگلوبین بدن است. اکسیژن توسط گلبول‌های قرمز در سراسر بدن به گردش در می‌آید و به انجام فرایندهای شیمیایی در طول بدن و اندام‌ها كمك ميكند. کمبود گلبول‌های قرمز یا عدم وجود آهن کافی باعث به کم‌خونی می‌شود. کم‌خونی با مصرف موادغذایی غنی از آهن و ویتامین‌های مختلف قابل کنترل است. علائم اصلی کم‌خونی را می‌توان در خستگی‌های نابه‌هنگام دانست. شما می‌توانید از گوشت به عنوان عاملی برای درمان کم‌خونی استفاده کنید.