آب و نوشيدني‌هايي كه مي‌توانند بيماري‌زا باشد

نوشيدني، به‌ويژه آب، براي تداوم زندگي تمام جانداران روي زمين، مسئله‌اي حياتي است. اما گاهي همين نوشيدني حياتي مي‌تواند موجب انواع بيماري‌هاي واگيرو غيرواگير شود. انسان با توجه به ساختار بدنش، بايد آب پاكيزه و تصفيه شده بنوشد. آدمي نمي‌تواند از هرجايي و از هر چشمه و رودخانه‌اي آب بردارد، مگر اين‌كه وسيله‌اي براي تصفيه كردن آن همراه داشته باشد.

آب و نوشيدني‌هايي كه مي‌توانند بيماري‌زا باشد



نوشيدني، به‌ويژه آب، براي تداوم زندگي تمام جانداران روي زمين، مسئله‌اي حياتي است. اما گاهي همين نوشيدني حياتي مي‌تواند موجب انواع بيماري‌هاي واگيرو غيرواگير شود. انسان با توجه به ساختار بدنش، بايد آب پاكيزه و تصفيه شده بنوشد. آدمي نمي‌تواند از هرجايي و از هر چشمه و رودخانه‌اي آب بردارد، مگر اين‌كه وسيله‌اي براي تصفيه كردن آن همراه داشته باشد.
اغلب ما در خانه آب لوله‌كشي داريم و با خيال راحت از اين آب براي نوشيدن و درست كردن انواع نوشيدني‌ها استفاده مي‌كنيم. اما بايد متوجه يك نكته مهم باشيم. آب شير خانگي هم مي‌تواند آلودگي‌هايي در خود داشته باشد.
بسیاری از زیرساخت‌های لوله‌کشی در تمام کشور‌ها به‌موقع تعمیر نمی‌شوند و ممکن است مواد شیمیایی سمی برای پاک‌سازی آلاینده‌های مضر وجود داشته باشد. کلر یکی از این مواد شیمیایی است که در آب شیر یافت می‌شود. کلر ماده سرطان‌زایی است که در هر نمونه آب شیر یافت می‌شود. به‌نظر مي‌رسد در برخي مناطق بايد حتما از تصفيه كننده‌هاي خانگي هم استفاده كرد.
و اما آب‌هاي درون بطري‌ها كه به اسم آب معدني در كشور ما فروخته مي‌شوند كه طبعا در مورد معدني بودن آن‌ها مدتي است شك و شبهه‌هايي وجود دارد و چندان به معدني بودن آن‌ها نمي‌توان اطمينان كرد. مشكل مهم ديگر ظروف پلاستيكي اين آب‎هاست؛ در واقع مضرترین عنصر آب بطری، خود بطری است. نه تنها پلاستیکی که از هر بطری دور می‌اندازیم یک فاجعه زیست محیطی است، بلکه مواد شیمیایی خطرناکش را به بدن انسان منتقل می‌کند. یک نمونه قابل توجه BPA یا بیسفنول A است. این ماده شیمیایی در بسیاری از بطری‌های پلاستیکی آب استفاده می‌شود و خطر ابتلا به سرطان پروستات و پستان و هم‌چنین اختلالات متابولیکی را افزایش می‌دهد.
وضعيت نوشيدني‌هاي ديگر به جز آب هم چندان مطلوب نيست، آب گازدار، نوشابه‌هاي گازدار مختلف، نوشابه‌هاي لاغركننده، نوشيدني‌هاي داغ، قهوه‌هاي فانتزي، اسموتي‌هاي بيرون از خانه و سرانجام نوشيدني‌هاي ورزشي.
آب گازدار و نوشابه‌ها حاوی مقادیر بالای شکر، کافئین و مواد مصنوعی است. رنگ قهوه‌ای کولا هم یکی از مواد سرطان‌زا است.
نوشیدنی‌های بسیار داغ می‌توانند موجب سرطان گلو شوند. نوشیدنی باید حداقل 60 درجه باشد. برای خوردن نوشیدنی خود صبور باشید و ریسک سرطان را به جان نخرید.
نوشيدن قهوه به تنهايي مشكلي ندارد؛ قهوه سرشاراز مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان بوده و از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کنند. برخی از نوشیدنی‌هایی که حاوی قهوه هستند، خامه و قند بسیار زیادی دارند. افزودن شربت، شکلات، کارامل، کرم فندوق و... مزایای نوشیدن قهوه را از بین می‌برد. به‎عنوان مثال یک شکلات سفید با شیر و خامه و چربی بالایی ساخته شده است و در نتیجه موجب چاقی و دیابت خواهد شد.