۵۶ درصد تولید محصولات کشاورزی آذربایجان در حوضه دریاچه ارومیه اتفاق می‌افتد

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان‌شرقی:

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان‌شرقی، با یادآوری این موضوع که ۴۰ درصد آب مصرفی بخش کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه کاهش یافته است، گفت: بیش از ۵۶ درصد تولید محصولات کشاورزی استان در حوضه دریاچه ارومیه اتفاق می‌افتد.

۵۶ درصد تولید محصولات کشاورزی آذربایجان در حوضه دریاچه ارومیه اتفاق می‌افتد

تبریز-توفیقی
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان‌شرقی، با یادآوری این موضوع که 40 درصد آب مصرفی بخش کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه کاهش یافته است، گفت: بیش از 56 درصد تولید محصولات کشاورزی استان در حوضه دریاچه ارومیه اتفاق می‌افتد.
اکبر فتحی اظهار داشت:استان آذربایجان‌شرقی دارای یک‌میلیون و 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان 400 هزار هکتار آبی و مابقی به‌صورت اراضی دیم کشت می‌شود.
وی ادامه داد: اراضی آبی 50 درصد وابسته به منابع آبی زیرزمینی و 50 درصد مابقی از آب‌های سطحی تغذیه می‌گردند، اراضی دیم براساس شرایط جوی و نزولات آسمانی کشت شده و یک قسمت دیگر از مسائل مدیریتی منجمله اصلاح ژنتیکی و به‌زراعی توسط کارشناسان و متخصصان کشاورزی در سطح شهرستان‌ها عملیاتی و اقدام می‌شود.
مهندس فتحی در ارتباط با معرفی ارقام مقاوم در برابر کم آبی در مزارع دیم یادآور شد: ارقام مقاوم در مقابل کم آبی در مزارعی که به‌صورت دیم کشت می‌شوند در راستای عملکرد مطلوب در واحد سطح از نقش بسزایی برخوردار بوده و مسائل زراعتی در حوزه به‌زراعی و حفظ رطوبت خاک حائز اهمیت می‌باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص تولیدات آبی که متکی بر منابع آبی تولید می‌شوند، گفت: در سال‌های اخیر بهینه‌سازی مصرف آب در اراضی آبی جزو سیاست‌های اولویت‌دار سازمان جهادکشاورزی استان قرار دارد که هم به لحاظ سخت‌افزاری و هم به لحاظ نرم‌افزاری متخصصان و کارشناسان کشاورزی وارد عمل شده و اقدامات خوبی در این راستا انجام داده‌اند.
وی افزود: ایجاد زیرساخت‌های کشاورزی از جمله شبکه‌های آبیاری، اصلاح سیستم‌های آبیاری از سنتی به مدرن که تحت عنوان آبیاری تحت فشار در حال اجرا می‌باشد از شاخص‌ترین تمهیدات اعمال شده در راستای بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی است.فتحی با اشاره به اینکه نهادینه ساختن فرهنگ مصرف آب و بهینه‌سازی مصرف آب کشاورزی با توجه به محدودیت‌های منابع آبی ضروری و اجتناب‌ناپذیر است، متذکر شد: کارهای انجام یافته در حوزه ترویج مخصوصاً تغییر ارقام قدیمی و بومی به ارقام جدید و اصلاح شده ازعوامل مهم و تاثیرگذار در این حوزه است.