تغذیه گروه های پرخطر در روزهای کرونایی

مسئول بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، داشتن یک برنامه غذایی مناسب، فعالیت بدنی و مدیریت استرس را، از مهم ترین نکات پیشگیری از ابتلا به کرونا دانست.

مسئول بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، داشتن یک برنامه غذایی مناسب، فعالیت بدنی و مدیریت استرس را، از مهم ترین نکات پیشگیری از ابتلا به کرونا دانست.
به گزارش مهر، فرشته فزونی، تقویت سیستم ایمنی بدن را یکی از راه های مهم محافظت در مقابل کرونا برشمرد و با اشاره به تاثیر تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی به تشریح اصول تغذیه مناسب در دوران قرنطینه خانگی پرداخت.وی با اشاره به احتمال افزایش مصرف مواد غذایی پرکالری و تنقلات نامناسب دردوران قرنطینه گفت: افزایش دریافت غذاهای چرب، نوشیدنی های شیرین و پر کالری،
کم تحرکی، افزایش زمان تماشای تلویزیون و استفاده بیشتر از کامپیوتر، تبلت و موبایل از علل اصلی اضافه وزن و چاقی در این دوران به شمار می رود که متاسفانه سلامت را به خطر می اندازد.
وی داشتن یک برنامه غذایی مناسب، فعالیت بدنی و مدیریت استرس را بهترین راه برای حفظ سلامت، تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از کرونا و کنترل وزن عنوان کرد.به گفته فزونی، برنامه غذایی مناسب به معنای مصرف متعادل و متنوع همه گروه های غذایی یا جایگزین آنها شامل انواع میوه ها، سبزی ها، غلات کامل، لبنیات
کم چرب، انواع گوشت ها (قرمز، مرغ، ماهی و طیور) حبوبات و تخم مرغ است.
 مواد غذایی موثر در تقویت سیستم ایمنی
فزونی تقویت سیستم ایمنی بدن را یکی از راه های مهم محافظت از بدن در مقابل بیماری ها ذکر کرد و افزود: با مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی و رفتارهای سالم غذایی می توانیم سیستم ایمنی قوی تری داشته باشیم.
 مهم ترین توصیه های تغذیه ای
- برنامه ریزی منظم برای صرف
 وعده های اصلی غذایی و میان وعده در طی روز به ویژه صبحانه کامل اهمیت دارد.
- استفاده از تخم مرغ، شیرکم چرب، پنیرکم چرب و کم نمک، نان و غلات سبوس دار و میوه و سبزی در وعده صبحانه مفید است.
- از انواع میوه ها و سبزی های تازه استفاده شود. مصرف انار، سیب، مرکبات، توت فرنگی، زردآلو، طالبی، موز، انبه، هندوانه، کیوی و یا هر نوع میوه دیگری که در دسترس است.
- مصرف سبزی هایی نظیر هویج، کدو حلوایی، انواع فلفل، سبزی های دارای برگ سبز (اسفناج و کاهو)، گوجه فرنگی، خیار، انواع کلم و سایر میوه ها و سبزی ها.
- استفاده از انواع سبزی ها در وعده های غذایی اصلی (انواع سالادها، آش ها، خورشت ها، سوپ ها، خوراک، انواع پلو)
- مصرف انواع مرکبات (پرتقال و نارنگی و لیمو ترش و نارنج) به صورت منظم و روزانه حداقل دو عدد در روز توصیه می شود. مرکبات حاوی ویتامین C هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند.
- دریافت مکمل های توصیه شده از قبیل ویتامین D براساس پروتکل های ابلاغی برای گروه های سنی مختلف صورت گیرد.
- مصرف منابع غذایی حاوی آهن
( انواع گوشت و حبوبات) همراه منابع غذایی ویتامین C (مانند نارنج و آبلیموی تازه) به منظور جذب بهتر آهن.
- استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین ۶ B مانند تخم مرغ، مرغ، ماهی، قارچ، حبوبات و آجیل ها
- مصرف مایعات گرم فراوان، آب آشامیدنی سالم به عنوان بهترین نوشیدنی برای رفع تشنگی، آب میوه های تازه، دوغ کم نمک و بدون گاز، شربت های خانگی خیلی کم شیرین.
- مصرف غلات کامل سبوس دار مانند نان های سبوس دار، غلات کامل حاوی ویتامین های گروه B و سلنیوم هستند که می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند.
- مصرف شیر و لبنیات) کم چرب (و ترجیحاً پروبیوتیک به مقدار حداقل دو لیوان در روز
- مصرف انواع ماهی حداقل
دو بار در هفته به دلیل داشتن امگا ۳ و سلنیوم نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد.