سوغاتی های خوراکی رشت

کوکی یکی دیگر از سوغات رشت است که در شیرینی‌ فروشی‌ها نیز عرضه می‌شود.

فرحناز احمدزاده
قسمت دوم
 کوکی
کوکی یکی دیگر از سوغات رشت است که در شیرینی‌ فروشی‌ها نیز عرضه می‌شود.
البته این نوع کلوچه به صورت کارخانه‌ای نیز توسط برندهای مختلفی تولید می‌شود.از جذاب‌ترین بخش این کلوچه، تکه‌های شکلات یا کشمشی هستند که برای تهیه آن استفاده می‌شود.
کوکی های گیلان بیشتر با کشمش تهیه می‌شوند اما می‌توانید کوکی‌هایی را نیز پیدا کنید که در تهیه آن از شکلات چیپسی استفاده شده است.مواد اولیه لازم برای پخت کوکی، آرد، گردو، روغن مایع، شیر، کشمش و شکر است.
 مربای بالنگ رشت
بالنگ میوه‌ای به شکل یک خربزه کوچک است که از درختچه‌ای به شکل غیرمنظم می‌روید.بالنگ از نظر گیاه‌شناسی زیرگونه‌ بادرنگ است و وزن آن‌ گاهی به یک کیلوگرم نیز می‌رسد.
برای تهیه این مربای خوشمزه و متفاوت به‌عنوان یکی از سوغات رشت به بالنگ خشک، شکر، آب و جوهر لیمو نیاز دارید.
قبل از شروع به پخت مربا، باید بالنگ‌ها را به مدت ۲۴ ساعت در آب سرد قرار دهید تا خیس بخورند. طی ۲۴ ساعت باید آب را مرتب عوض کنید. بعد از تمیز کردن داخل بالنگ‌ها آن‌ها را به مدت ۵ دقیقه جوشانده و سپس داخل صافی می‌ریزیم. این کار را باید ۳ بار تکرار کنید.
پس از این مرحله، پوست بالنگ‌ها را گرفته و مجدداً داخل آب سرد قرار می‌دهیم تا تلخی آن گرفته شود. سپس آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم تا بجوشد. پس از اینکه مخلوط کمی جوشید،
جوهر لیمو را اضافه کرده و سپس بالنگ‌ها را خرد می‌کنیم و آب آن‌ها را گرفته و سپس به شربت اضافه می‌کنیم.
مربای بالنگ بسیار خوش‌طعم است و به‌عنوان یکی از خوشمزه‌ترین مرباها و سوغاتی رشت شناخته می‌شود.
ادامه دارد...