دور ریز «نان» در کشور بالاست

رئیس سازمان غذا و دارو:

رییس سازمان غذا و دارو با تاکید بر لزوم دسترسی به آب و غذای سالم در همه دهک‌های درآمدی، درعین حال درباره مدیریت «نان» در کشور گفت: دور ریز نان در کشور بالا است؛ باید برای دسترسی قشر آسیب‌پذیر قیمت نان را پائین‌ نگه داشت اما گاهی دور ریز نان به خاطر قیمت پایین آن، زیاد می‌شود.

دور ریز «نان» در کشور بالاست

رییس سازمان غذا و دارو با تاکید بر لزوم دسترسی به آب و غذای سالم در همه دهک‌های درآمدی، درعین حال درباره مدیریت «نان» در کشور گفت: دور ریز نان در کشور بالا است؛ باید برای دسترسی قشر آسیب‌پذیر قیمت نان را پائین‌ نگه داشت اما گاهی دور ریز نان به خاطر قیمت پایین آن، زیاد می‌شود.
به گزارش ایسنا، دکتر سیدحیدر محمدی در همایش روز جهانی غذا، گفت: شعار امسال این روز جهانی با محوریت آب است که در قرآن کریم هم به آن اشاره شده است. محدودیت‌هایی در زمینه منابع آبی وجود دارد و این نشانگر اهمیت صرفه جویی است؛ به شکلی که کشاورزی و آبیاری سنتی اصلاح شود که باز هم در این زمینه نیاز به تلاش است و باید کشاورزان هم در این زمینه آموزش ببینند. با مدیریت منابع آبی مشکلات آبی بهبود می‌یابد.
وی افزود: سازمان غذا و دارو به عنوان ناظر بر سلامت غذا وظایف خود را انجام می‌دهد؛ چون حق همه مردم دسترسی به غذا و آب سالم است. غذا در همه مجامع، موضوعی امنیتی است که دغدغه تمام جوامع است و باید امنیت غذا برقرار باشد. حدود  ۷۰۰ میلیون نفر در دنیا دسترسی به غذا ندارند و ۳.۱ میلیارد نفر سوءتغذیه دارند که عمدتا کشورهای فقیر هستند. با شرایط حاکم در غزه، صهیونیسم جهانی علیرغم ادعای پوشالی خود یکی از محدودیت‌هایی که به صورت ظالمانه بر مردم مظلوم غزه ایجاد کرده است، محدودیت دسترسی آنها به مواد غذایی است. اینها هشداری برای جوامع جهانی است تا به نحوی برنامه‌ریزی کنند تا با هر روش و ابزاری دسترسی ایمن و پایدار به منابع غذایی موجود باشد.
او تاکید کرد: ما در زمینه صادرات محصولات غذایی هم موفق هستیم.
محمدی ادامه داد: امروز مدیریت نان یکی از چالش‌های ما است و وزارت صمت و جهاد کشاورزی دنبال این هستند که مصرف نان را مدیریت کنند. دور ریز نان بالا است و یارانه‌ای بودن نان شاید در این زمینه معضلی باشد؛ چراکه از یک‌سو باید برای دسترسی قشر آسیب‌پذیر قیمت نان را پائین‌ نگه داشت اما گاهی دور ریز نان به خاطر قیمت پایین آن زیاد می‌شود. گاهی نان‌هایی که مانده است را برای مصرف دام می‌برند که این منطقی نیست و شاید بتوان تغذیه بهتر دیگری برای دام در نظر گرفت‌.